Policajac zlostavljao ženu, kolege nisu reagovale

Službenica policijske stanice Bogatić Milica Kostić oporavlja se od rana koje joj je naneo bivši suprug, takođe policajac Miloš Tadić.

Pokušaj ubistva dogodio se u stanici i tada je, dok joj je spasavao život, ranjen i njen kolega. Odavno se znalo da Milicu bivši suprug zlostavlja i psihički i fizički, ali reakcije nadležnih nije bilo.

Psihičko i fizičko maltretiranje koje je trpela od bivšeg supruga Milica Kostić prijavljivala je i kolegama i nadređenima. To potvrđuje i njen otac, kome je to priznao jedan od šefova u PS Bogatić.

"Kaže da je dolazio tri puta do vrata koja nije smeo da otvori, mi smo se začudili, policajac, šef, nije otvorio vrata u stanu svog druga, odakle je dobio poziv za pomoć. Neko je tu zlostavljan, neko je tražio pomoć, a on nije smogao snage da otvori vrata", kaže Miličin otac. A zlostavljanja su počela pre nekoliko godina. Tada je Milici, posle prvih batina koje je dobila od muža, pukao vodenjak i ona se porodila. Miloš je nastavio da preti Milici i posle razvoda pre godinu dana.

Njen otac je predlagao da se Milošu oduzme oružje, ili da se rasporedi u neku drugu stanicu, ali na sve ove molbe, načelnik PS Bogatić nije reagovao. Ozbiljnija reakcija izostala je i kada su pre godinu i po komšije zvale policiju jer Miloš tuče Milicu. "Sam prilaz stanu je bio sav krvav, kao da ste zaklali nekakvu životinju. To je krvi bilo od stepenica do stana. Zamislite sad idete na poziv da vam je dete maltretirano, gde je neko repetirao pištolj i odbrojavao, i idete po krvavoj stazi do stana. Kakav osećaj možete imati kada otvorite vrata stana, šta ćete zateći. Na sreću i tada zatekli smo živo dete", priča otac ranjene Milice.

Miloš Tadić tada je bio suspendovan i oduzeto mu je oružje, ali je psiholog posle samo tri dana izneo mišljenje da ono treba da mu se vrati, što su kolege i učinile. Tadiću je tek posle pokušaja ubistva bivše supruge i ranjavanja kolege određen pritvor do 30 dana. Ostalim zlostavljanim ženama ostaje da se pitaju kako da se zaštite od nasilnika, kada to nije mogla ni žena koja radi u policiji. Ono što se u međuvremenu u medijima moglo čuti jeste da su zaposleni u Bogatiću znali šta se dešava i da su prećutno gledali na to.

Autor: B92

  • Branko

    12.01.2016 09:22
    Novi Sad
    Sve te radnike koji su zataskavali treba zejdno sa njim osuditi i poslati u zatvor i dati im majicu POLICAJAC neka ih karaju kriminalci jer nema odvratnije nego policajac koji koristi svoju uniformu da maltretira druge. Itekako rigorozno kazniti.
    Isti primer je zataskavanje nasilja u policiji DEtelinara u N. Sadu dok im nije poslana interna kontrola iz Beograda.
  • gorki

    12.01.2016 05:43
    Takva je atmosfera u državi. Svi se uče moralu i profesionalizmu od vođe i njegove krezube žgadije.
  • Djunta

    11.01.2016 23:51
    Deo folklora u Srbiji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.