Bokanov pokret protiv ukidanja veronauke

Narodni pokret Dinara-Drina-Dunav protivi se ukidanju veronauke u školama, jer smatra da je verska nastava u značajnoj meri doprinela razvoju međusobnog poštovanja i tolerancije, uvažavanja mladih bez obzira na versku, rasnu i nacionalnu pripadnost.

U saopštenju se navodi da se DDD protivi ličnim stavovima resornog ministra koji se, kako se kaže, zalaže za promene u strukturi školskih nastavnih i izbornih predmeta i to kroz smanjen broj časova veronauke i građanskog vaspitanja, verovatno sa tendencijom njihovog potpunog ukidanja.

Pokret takođe smatra nedopustivim ocenu resornog ministra da ne postoji dovoljan broj adekvatno obučenog kadra za izvođenje te nastave.

U tom Pokretu ističu da je u evropskim zemljama, čijim se, kako se navodi, standardima teži, verska nastava prepoznata kao jedan od osnova stvaranja tolerantnog društva.

"Iznenađuje činjenica da smo mi sami protiv svojih temelja, korena i tradicije", proručili su ih DDD i zaključili da se iskreno nadaju da se "samovolja pojedinaca koja može izrazito negativno uticati na naciju i društvo u celosti, ovaj put neće dopustiti".

Autor: Tanjug

  • dabisha

    12.01.2016 15:24
    Neizmerno smo zahvalni našem ''novosađaninu'' Vučeviću što je u gradsku vlast uključio razne polupismene ''genijalce'',protuve,primitivce i muljatore pa smo tako, mi neprosvećeni ''domorodci'',
    dočekali da nam razni Bokani (alijas Krkan) drže slovo o evropejstvu,hrišćanstvu,pravoslavlju,
    srpstvu,tradiciji,evropskim standardima i svemu ostalom što su nam ,na našu radost i sreću,doneli
    iz svog zavičaja.Šta je mnogo,mnogo je(a i smešno i žalosno).Jedino je smetnuo s uma da
    veronauci nikako nije mesto u državnim školama.
  • Dacha

    12.01.2016 12:19
    Uvek su najveći probisveti "veliki" vernici... zar ne?

    ne čudi mene ovaj dripac... od takvih i očekujem da brane veronauku... ne mislite valjda da će da brane nauku?
  • ...

    12.01.2016 11:15
    Свашта
    Само нека ми неко каже у који храм одлази дотични...

    Где се моли, ево недељом само...

    Или је од новокомпонованих верника

    Од њега би тражио само две молитве напамет: Символ Вере и Оче Наш. Ако их изговори без грешке напамет - сад и одмах - гласам за њега !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija