PUPS "raskinuo" sa Dačićem, želi koaliciju sa SNS

Predsedništvo PUPS odlučilo je da napusti koaliciju sa SPS i pokuša da postigne predizborni sporazum sa SNS, saopštila je ta stranka.

O odluci je obavešten lider SPS Ivica Dačić, a PUPS poručuje da će na izbore ići sam, ako se ne dogovori sa SNS.

"Iz iskustva koje smo imali sa sadašnjom Vladom, najbolji način da se u celosti ispune ciljevi PUPS, pre svega zaštita položaja penzionera, je da svoje buduće delovanje uskladi direktno sa političkom misijom predsednika Vlade gospodina Aleksandra Vučića", navodi PUPS.

Kako se navodi, PUPS je tokom protekle dve godine "istrajno podržavao politička zalaganja predsednika Vlade da sačuva državu od bankrota, čime je, praktično, obezbeđena sigurnost i redovnost isplata penzija".

PUPS smatra da je premijer pokazao najveću pažnju za potrebe penzionera.

"Stoga, prirodno je da težimo da jačamo saradnju sa njim i strankom koju vodi. Odluka Predsedništva je da se obratimo predsedniku Vlade g. Vučiću kako bismo otpočeli razgovore o mogućem predizbornom sporazumu sa SNS. Ukoliko u razgovorima konstatujemo da takva vrsta saradnje nije moguća, predsedništvo je čvrsto uvereno da je PUPS sposoban i za samostalni izlazak na predstojeće izbore", navodi se u saopštenju.

SPS, PUPS i JS su potpisali koalicioni sporazum pred majske izbore 2008. godine i od tada su zajednički nastupali na izborima.

Autor: Agencije

  • Lovac Luka

    19.02.2016 00:40
    vracaju se ISTI iz 90-tih
    Ko je ovde lud.Narod rusio Milosevica,podsecanja radi tada VLAST cinila koalicija SPS i SNS/tada radikali/.Narodu tada dozlogrdilo,penzionerima posebno.Zeleli svi promene.Ali ja ne vidim nikakve promene,osim u nazivu stranaka.Ne mogu da verujem da niko ne vidi da vladaju ponovo ISTI.Ne bi me cudilo ni da se sutra na ulici pojavi SLOBA.Nikada ovde nece biti nikakvih promena ovo je drzava krvopija,svi se POVAMPIRILI.
  • Radoslav NS

    18.02.2016 19:58
    Idemo sami.....https://izaberi.se/
  • Monti Pajtićevac

    18.02.2016 17:00
    Dačić se oslobodio pijavica. PUPS nema nikakvu težinu, tako da ovim potezom samo SPS dobija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.