Momčilo Perišić pred sudom u maju

Početak suđenja bivšem načelniku Generalštaba Vojske Jugoslavije Momčilu Perišiću, koji je optužen za odavanje poverljivih informacija, zakazan je za 20. maj, odlučeno je na danas završenom pripremnom ročištu u Palati pravde.

Pripremno ročište je bilo zatvoreno za javnost, uz Perišića optužene su još dve osobe - Miodrag Sekulić i Vladan Vlajković a odbrana je zatražila da sudjenje bud otvoreno za javnost.

"Želimo da suđenje bude javno i očekujemo da će sud to i odobriti", rekao je Beti Perišićev pravni zastupnik, advokat Novak Lukić.

Perišić je uhapšen u martu 2002. u kafani na periferiji Beograda pod sumnjom da je odvao poverljive informacije američkom diplomati Džonu Nejboru. Postupak protiv njega prvo je iste godine vodilo bivše vojno tužilaštvo a zatim je proces prelazio na druge instance, u zavisnosti od menjanja sudskog sistema.

Perišić, koji je u međuvremenu nekoliko godina proveo u Haškom tribunalu gde je oslobođen optužbi, više puta je negirao krivicu u slučaju odavanja poverljivih informacija.

Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija