Deca obolela od šarlaha, zaražena u vrtiću?

Šestoro dece iz vrtića “Dečija radost“ u Vlasotincu obolelo je od šarlaha, a po rečima nadležnih mališani su se zarazili van vrtića, javljaju “Južne vesti“.

Ipak, pojedini roditelji čija su deca zaražena kažu da se šarlah pojavio još pre dva meseca u ovom vrtiću.

Sa druge strane, Snežana Filipović, direktorka matične Predškolske ustanove "Milka Dimanić“, tvrdi za Južne vesti da vrtić nije uzročnik epidemije. “Tako kažu analize epidemiologa Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu. Uzimanjem briseva ustanovljeno je da je obolelo šestoro mališana. Oni su izolovani i neće pohađati vrtić dok ne ozdrave. Istovremeno je zabranjen prijem nove dece u vrtić“, kaže Filipovićeva.

U Zavodu za javno zdravlje su nam potvrdili da je u ovom vrtiću u Vlasotincu proglašena epidemija. "Broj obolele dece je manji, nije ništa alarmantno i sa informacijama treba biti oprezan kako se ne bi stvarala panika“, naglašava načelnica Ivana Sokolović.

Autor: Južne vesti

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija