Penzioneri: 24. aprila kazniti PUPS

Udruženje sindikata penzionera Srbije danas je na protestu u Beogradu pozvalo penzionere da 24. aprila ne glasaju za PUPS i za one koji su im smanjili penzije.

Sa skupa koji je pred oko 800 ljudi održan na Trgu Nikole Pašića, penzionerima je upućen poziv da ne glasaju za listu na kojoj je Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), na čijem čelu je Milan Krkobabić, koji je nazvan "penzionerskim janjičarem".

Penzioneri su nosili parole "Nismo pristali na smanjenje penzija", "PUPS ćemo kazniti olovkom",  "Reći ćemo ups i preskočiti PUPS", "Samo naivni veruju PUPS-u", "PUPS ne govori u naše ime", "Gurate nas u bedu" i "Evropa za penzionere, penzioneri za Evropu".

Predsednik Udruženja sindikata penzionera Srbije Milorad Vujasinović rekao je da će penzioneri, pošto Ustavni sud "pod pritiskom vlasti" ne reaguje, pravdu potražiti pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu, kojem će se obratiti povodom zakonskog rešenja o umanjenju penzija.

"Mislimo da je međunarodni sud pravičniji od naše države koja nas je i dovela u tu situaciju", kazao je Vujasinović i dodao da se nada da će do 20. aprila biti prikupljena sva dokumentacija za žalbu sudu u Strazburu.

On je rekao i da penzioneri od novog saziva parlamenta očekuju ukidanje takvih zakonskih rešenja, kao i nadoknadu, kako je ocenjeno, nezakonito umanjenih penzija.

Sa skupa je najavljeno da će protiv lidera PUPS-a biti podneta i prijava zbog "zastrašivanja penzionera" i navoda da penzioneri "mogu da zaborave penzije ako PUPS ne bude na vlasti".

Današnji skup podržalo je i Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica, kao i Udruženje granskih sindikata "Nezavisnost".

Po završetku skupa penzioneri su se odvojili u dve kolone, jedna je krenula ka Ustavnom sudu, a druga ka Radio-televiziji Srbije kako bi, kako su naveli, izdejstvovali od javnog servisa objektivno i redovno izveštavanje o položaju penzionera u Srbiji.

Autor: Beta

  • Kole

    06.04.2016 17:27
    Krkobabicic
    Najjace je ono pile njihov potomak koji je u Privrednoj Komori Beograda, dok deca ostalih penzionera bakama se javljaju sa naftnih busotina ili kamionskih stajalista po belom svetu, sa istim ili cak i vecim kvalifikacijama od njihovog potomka.
    Malo je njih kazniti na izborima, kazniti ih treba na sudu.
    Dosta je bilo parazitiranja citavih familija na ledjima i novcaniku pristojnog i ubogog sveta!
  • Jacovitti

    06.04.2016 17:16
    Ne! Nego će da opet glasaju za njih i nagrede ih što su ih lagali...
  • Sale

    06.04.2016 16:11
    Žalosno,što si radio
    Tako je ovde ništa nevalja,samo se priča,obečava i krade,a penzineri,osim ovih Krkobabića i bliskih njima ,umire u jadu i bedi1

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.