"Čistoća" iz Kragujevca zbog zastarelog voznog parka iznajmljuje kamione za smeće

Javno komunalno preduzeće "Čistoća" iz Kragujevca zakupilo je na tri meseca kamion za odvoz smeća kako bi se prevazišli problemi sa postojećim zastarelim voznim parkom koji je nedovoljan za svakodnevni rad.

JKP "Čistoća" ima potrebu za 15 kamiona kako bi svakog dana odnela 220 tona smeća koje se napravi u Kregujevcu. Međutim, ovo javno preduzeće na raspolaganju dnevno ima upola manje vozila, a nekada i manje od tog broja zbog kvarova.

Direktor JKP "Čistoća" Radosav Matić rekao je da će kamion kapaciteta 22 kubika, koji je nabavljen na tenderu od beogradske firme "Vatrosprem", služiti kao ispomoć do nabavke novih vozila.

Kragujevačka "Čistoća" je do skoro koristila kamion za smeće koji je bez nadoknade pozajmila od somborske "Čistoće" na godinu dana.

Prema rečima Radosava Matića, planirana je kupovina 15 novih kamiona, 2.000 kontejnera i 8.000 kanti za smeće u ukupnoj vrednosti od 2,5 miliona evra.

Matić je izrazio uverenje da će tom nabavkom, uz redovno godišnje zanavljanje i održavanje, biti rešen problem odvoza smeća u Kragujevcu u narednih 20 godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.