Počinje suđenje Katarini Rebrači

U Višem sudu u Beogradu za danas je zakazan početak suđenja nekadašnjoj manekenki Katarini Rebrači i njenim saradnicama povodom optužbi da su protivpravno prisvojile 37 miliona dinara iz fonda za prevenciju raka dojke.

Osim Rebrači sudi se i njenoj majci Sandrini Bogunović, Slađani Mironiji i Mirjani Hristić.

Ovaj postupak pokrenut je 2010. godine, a suđenje koje je bilo u poodmakloj fazi saslušanja svedoka, kada je zbog promene predsednika sudskog vraćeno na početak.

Rebrača i ostale optužene terete se da su, od marta 2006. do aprila 2010, protivpravno prisvojile 37 miliona dinara, koje su na račune Dobrotvornog fonda "Katarina Rebrača" uplatili donatori radi edukacije i informisanja žena o prevenciji raka dojke, uglavnom, preko uplatnica "Infostana".

Vlasnica Fonda "Katarina Rebrača" je ranije u odbrani odbacila sve navode optužnice i za svoje hapšenje optužila je tadašnjeg direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Nenada Borojevića, koji je u januaru 2012. počinio samoubistvo, jer je i sam bio procesuiran u drugom postupku pred Specijalnim sudom.

Ona je tvrdila da novčana sredstva Fonda nije koristila za lične potrebe, jer je imala i druge prihode, napominjući da je pogrešila što određene donacije nije odmah prosledila za namene za koje su uplaćene.

Rebrača je fond osnovala u maju 2006. godine.

  • Nikola

    06.07.2016 08:05
    Biznis
    Svima je dobro poznat biznis sa humanitarnim organizacijama u Srbiji, pa i popovima. Mnogo se ljudi obogatilo na ovaj nacin. Otvoris kao humanitarnu organizaciju, niko te ne pita koliko si sredstava gde utrosio. Skines bez problema sa racuna ostalih 95% uplacenih sredstava i eto velikog profita.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.