Korumpirani policajac "sređivao" dokumenta po ubrzanoj proceduri

Policija je na području Beograda uhapsila četiri osobe među kojima i policajca iz Policijske stanice Vračar, zbog sumnje da su građanima izdavali lična dokumenta bez odgovarajuće dokumentacije i to naplaćivali, saopštio je MUP.

Uhapšeni su policijski službenik S. S. i građani K. P, I. I. i B. J. koji se u saopštenju terete da su trgovali uticajem i navodili na overavanje neistinitog sadržaja.

Policija sumnja da je tokom aprila i juna ove godine, S. S. primio novac kako bi korišćenjem svog položaja omogućavao da se u službenim prostorijama Policijske stanice Vračar izdaju lična dokumenta građanima po ubrzanoj proceduri ili bez odgovarajuće dokumentacije.

Za ovu uslugu je od građana uzimao više stotina evra, dodao je MUP u saopštenju.

Osumnjičeni K. P. je na teritoriji Beograda i Obrenovca pronalazio osobe kojima je trebala zamena dokumenata ili izdavanje dokumenata sa promenom ličnih podataka i omogućavao kontakt između njih i policijskog službenika a "posredovao je i prilikom predaje novca policijskom službeniku".

Sumnja se da su I. I. i B. J. krivično delo navođenje na overavanje neistinitog sadržaja izvršili tako što su svojim izjavama doveli u zabludu policijske službenike kako bi izdali dokumenta na ime nepostojeće osobe i time izvršili promenu identiteta licu za koje se traga na prostoru Evropske unije.

Po isteku zadržavanja, osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u tužilaštvo, dodaje se u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija