Reketirali trubače i završili u pritvoru

Petorici Vranjanaca određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da su reketirali članove jednog romskog trubačkog orkestra.
Osumnjičeni su, kako je utvrdila policijska istraga, na Vidovdan ove godine u Bujanovcu, uz upućivanje pretnji pištoljem, nožem i ugrožavanjem bezbednosti, primorali muzičare da im predaju 600 evra, koje su zaradili tog dana. Ista grupa je 18. jula u Bujanovcu tražila da im trubači predaju celokupnu zaradu od svadbenog veselja, u iznosu od oko 5.000 evra. Nakon poslednjeg događaja, oštećeni su slučaj prijavili policji, koja je uhapsila osumnjičene. 
 
Ovo je prvi slučaj reketiranja muzičara na jugu Srbije u poslednjih deset godina koji će biti procesuiran. 
 
Za krivično delo iznude zaprećena je kazna od jedne do osam godina.
  • Pera_Kabaničar

    22.07.2016 23:09
    veliko je pitanje
    Ja sam protiv svakog reketiranja, ali ima tu i jedna začkoljica. Nekada se ljudi zaduže zbog nečeg, neretko zbog kockarskog duga...zatim im poverilac traži novac nazad, a oni ne daju i onda prijave policiji reketiranje. Naravno da je davanje novca pod kamatu krivično delo, ali ako je neko dužan novac, mora da ga vrati. Ako nema, neka proda auto ili nešto. Ne može se dug opraštati..ali neko misli da je mnogo pametan. Ja bih uveo kao krivično deli ne vraćanje novca.
  • Komit Juzna Srbija

    22.07.2016 12:21
    @Oštro kazniti imali smo mi severnjak državu Srbiju koju su razorili jugosloveni 1945 god. Od kud znaš da su Srbi? Čuj ovo svetska vest. Hahahahaha.
  • Kaligula

    22.07.2016 12:05
    Samo minijatura koliko nisko smo pali. Ne pali nego srusili, spljeskali i abortirali mozak. Sta je sledece - reket sladoledzijama i frizerima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija