U dve fotelje će sedeti najmanje 45 političara

Agencija za borbu protiv korupcije je od 1. maja do danas odobrila 45 zahteva političara za obavljanje duplih funkcija.

U ovom periodu je poslato ukupno 182 zahteva, što znači da je odobrenje dobio svaki četvrti političar. O zahtevima da se istovremeno obavlja više funkcija izjašnjava se i Administrativni odbor Skupštine Srbije koji je dao pet dozvola, ali će i o ovim rešenjima poslednju reč dati Agencija.

"Novosti" navode da je tako odobreno da Novica Tončev može da uz mesto poslanika bude i predsednik Skupštine opštine Surdulica, da prekršajni sudija Nenad Jovanović bude i član Saveta za bezbednost opštine Majdanpek, a da Dragana Kolarić iz Odbora Agencije za borbu protiv korupcije bude i v.d. direktora Kriminalističko-policijske akademije.

Agencija je odobrila i da član RIK-a Marko Jovanović može da bude sekretar opštine Zemun, a njegov kolega Đula Ladocki sekretar opštine Subotica.

Novica Tončev kaže da se kada je prvi put bio poslanik odrekao funkcije predsednika opštine jer fizički nije bilo moguće obavljati ta dva posla.

"Funkcija predsednika Skupštine Surdulice ne zahteva puno radno vreme. Ako nekome i to smeta, onda neka predloži izmene zakona, mada vidim da se ni sadašnji ne poštuje, pošto za mnoge kolege važe drugačiji aršini. Ja sam, izgleda, zanimljiv jer je SPS na moje ime ostvario tradicionalno dobar rezultat u Surdulici", kaže Tončev.  

  • Razmišljam

    25.07.2016 23:27
    Ako imaju vremena da obavljaju dva posla u isto vreme, logično je da rade sa pola radnog vremena, na jednom, a pola radnog vremena na drugom radnom mestu.
    Kako onda primaju PUNU PLATU NA OBA RADNA MESTA?
    Logično bi bilo 50% plate na jednom radnom mestu i 50% plate na drugom radnom mestu.
    Pa nek onda rade !
  • B

    25.07.2016 14:58
    Kako će svih 45 stati u samo dve fotelje?
  • Bugi Vugi

    25.07.2016 12:57
    Ili stede na foteljama ili su im guzovi toliko veliki da moraju da sede na dve...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.