VIDEO: Kolona od 11 kilometara na Batrovcima, ogromna gužva i na naplatnim rampama

Na putevima u Srbiji danas su velike gužve, a najavljeno je da će ovo biti najprometniji vikend u godini.
Na putevima je veliki broj turista, pre svega iz Zapadne Evrope i Turske koji prolaze kroz našu zemlju.
 
Kako javlja reporter 021.rs, na auto putu Novi Sad-Beograd, na naplatnoj rampi kod Stare Pazove, kolona je duga kilometar. Kako prenose mediji, dugačka kolona jutros je bila kod Bubanj potoka. Radovi na čišćenju i pranju naplatne rampe Bubanj potok trebalo bi da budu okončani danas.
 
Kilometri vozila i na granici sa Hrvatskom
 
Kako 021 saznaje, na Batrovcima je kolona vozila duga najmanje 11 kilometara. Prema podacima granične policije, na ulazu u Srbiju na prelazima Batrovci i Horgoš vozila se od jutros zadržavaju oko sat i po, dok se na prelazu Šid čeka oko sat vremena.
 
 
Na putu između Ugrinovaca i Batajnice, u nedelju, 31. jula, od 9 do 15 časova, saobraćaj će biti obustavljen zbog asfaltiranja. Do 30. septembra trajaće radovi na popravci kolovoza i sanaciji klizišta na deonici Dubnica - Bobovo, a vozila će biti preusmeravana na slobodnu kolovoznu traku.
 
Kolone i po devet kilometara u Hrvatskoj
 
Kilometarske kolone od jutros su na auto-putevima i na graničnim prelazima u Hrvatskoj.
 
Pred naplatnom stanicom Lučko na auto-putu Zagreb-Karlovac-Split kolona je duga oko pet kilometara iz pravca Jankomira, a iz pravca Buzina oko jedan i po kilometar, javio je Hrvatski auto-klub. Šest kilometara duga je kolona na izlazu iz Hrvatske pred graničnim prelazom Bajakovo, a devet kilometara na auto-putu Zagreb-Goričan pred naplatom Sveta Helena prema Zagrebu.
 
Povremeni su zastoji na auto-putevima između Bosiljeva dva i tunela Sveti Rok prema moru, Zagreb-Macelj pred naplatnom stanicom Zaprešić, Zagreb-Goričan prema Zagrebu, kao i Rijeka-Zagreb pred naplatnom stanicom Oštrovica prema Krku. Zastoja ima na Jadranskoj magistrali na prilazima turističkim centrima.
 
Zbog pojačanog saobraćaja povremeno se usporeno vozi na auto-putu Zadar-Split-Ploče, Rijeka-Zagreb, Istarskim ipsilonom, Krčkom mostu, te magistralnim putevima između Zagreba i Karlovca i Krk-Baška-Šmrika.
 
U slučaju većeg zastoja i blokade saobraćaja, preduzeće "Hrvatska auto-putevi" deliće putnicima flaše vode na ulazu Lučko, Sveta Helena, Rupa i Sveti Rok. Pripremljeno je 20.000 flašica vode.
 
Zbog dolaska ruskog predsednika Vladimira Putina u Sloveniju danas se očekuju velike poteškoće u saobraćaju na području Ljubljane i severne Slovenije, kao i na auto-putu Zagreb-Goričan, zagrebačkoj obilaznici i auto-puti Rupa-Rijeka. 
  • ОЧЕВИДАЦ

    31.07.2016 09:50
    Враћао сам се у четвртак из Хрватске и на Батровцима на излазу из Хрватске чекао 5 (ПЕТ) да 5 минута а на нашој страни тј. на улазу у Србију 65 минута и није ми било јасно шта се догодило. Имао сам осећај да су хрвати отворили границу за излазак, мада су ме проверили и у пасош поставили печат, да би се код нас формирала гужва да би после странци могли да причају о њихој ефикасности и о нашој неефикасности.
    Шта је прави разлог ја незнам. Радиле су четири пропусне рампе.
  • Debeli

    31.07.2016 00:36
    Batrovci - resenje
    Ko dolazi iz Hr treba da ide na Šid i Sot, a Novosađani na Ilok. Samo ko baš mora (po papirima) ide na Batrovce...
  • @Balkanac

    30.07.2016 23:43
    Balkanac
    Evropska Hrvatska ;) hahahaha...

    Svaki put kad se vracam iz Hrvatske dodje mi da placem kad dodjem na ove nase kozje staze. Da ne govorim o njihovim carinicima koji su pojam ljubaznosti i brzine za ove nase mrgude.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.