Ministar: Ubistvo vođe navijača Partizana delo najorganizovanije kriminalne grupe na Balkanu

Jedna osoba je uhapšena zbog ubistva vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića koje se dogodilo u četvrtak uveče u Beogradu, izjavio je ministar policije Nebojša Stefanović.

On je naveo da je ubistvo u ulici Gospodara Vučića delo najorganizovanije kriminalne grupe na Balkanu i da je u njemu učestvovalo više osoba iz vrha te organizacije.

"Policija je privela jedno lice za koje se sumnja da je saizvršilac, a za više njih se traga. Imamo dobar pravac za rasvetljavanje ovog dela", rekao je Stefanović. Dodao je da je u toku obrada i analiza dokaza i razgovor sa svedocima.

Aleksandar Stanković, zvani Sale Mutavi, ubijen je u četvrtak oko 21 sat u pucnjavi nedaleko od kapija Centralnog zatvora u Beogradu. Mediji prenose da je u pitanju novi obračun crnogorskih kriminalnih klanova i da je povezan sa trgovinom drogom.

Iz vozila u pokretu ispaljeni su rafali na kola u kojima se nalazio Stanković. Napadači su koristili tamni "BMW", koji su posle napada zapalili.

U pucnjavi je teško ranjen čuvar zatvora. Povređeni je prevezen u Urgentni centar i nalazi se na odeljenju reanimacije. 

Na uviđaj je sinoć stigao i jedan mladić, zaogrnut šalom Partizana, koji je pošto-poto želeo da priđe kolima u kojima je ubijen Stanković. Došlo je do manjeg incidenta, pošto je mladić počeo da viče i da prkosi policajcima koji su tražili da se udalji. Na kraju je i priveden.

Osuđen na pet godina zatvora

Inače, Stanković je 2013. godine pravosnažno osuđen na kaznu zatvora od pet godina i 10 meseci zbog trgovine drogom i posedovanja oružja. Ipak, odlazak u zatvor je izbegao već tri puta, pravdajući se bolešću.

On je dospeo u žižu javnosti nakon objavljivanja snimka na kojem se vidi kako sa još trojicom muškaraca napada dva pripadnika obezbeđenja direktora FK Partizan Miloša Vazure. Protiv Stankovića nije pokrenut krivični postupak, a na snimcima se vidi da nasrće, ali ne i da udara žrtve.

Bio je vođa navijačke grupe "janjičari". To ime nadenuli su sebi jer su svi pre Partizana navijali za druge klubove. On je ranije bio navijač Crvene zvezde.

  • ns

    18.10.2016 10:23
    ponekad mi bude drago kad čujem da je svet bogatiji za jednog skota manje, ovo je taj trenutak, bar sve da ih poskidaju zajedno sa nalogodavcima bajnim kvazi političarima sve go kriminalac do kriminalca a i vi draga gospodo koji glasate za njih ste latentni ako ne već ostvareni kriminalci, saučesnici odavno, sva bih vam prava oduzeo a prvo ono da možete da glasate!
  • mrva

    16.10.2016 18:15
    "...u ulici Gospodara Vučića..." Je l se ovo neko našalio ili se ulica stvarno tako zove?!:) Genijalno...
  • muribra

    16.10.2016 14:10
    dijagnoza
    A od cega je jadan bolovao?Je li imao zakazano kod svog lekara?Mozda je internista bio na bolovanju?A vidim i da je imao problema sa prstima desne ruke nesto su mu se tetive zategle pa je morao na rehabilitaciju.A sad nista od toga nista ........fala bogu ilovaca sve leci ......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.