U subotu u novosadskoj "Fabrici" gostuju Saša Janković i Rodoljub Šabić

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, u subotu će u Novom Sadu biti uručene nagrade Saši Jankoviću i Rodoljubu Šabiću.

Nagradu "Dobar primer Novog optimizma" tradicionalno dodeljuje udruženje građana "Novi optimizam", a ovogodišnji, dvanaesti po redu laureati su zaštitnik građana i poverenik za informacije od javnog značaja.

Nagrade će im biti uručene na Dan ljudskih prava, u subotu 10. decembra u klubu "Fabrika" u Kineskoj četvrti. Sem Jankovića i Šabića govoriće advokat Slobodan Beljanski, direktor Studentskog kulturnog centra Zdravko Vulin i osnivač Pokreta "Novi optimizam" Branislav Grubački.

Program u Fabrici počinje u 18:30h, a vodiće ga glumica Novosadskog pozorišta Emina Elor.

Kako je navedeno, ovaj pokret već dvanaest godina dodeljuje nagradu osobama ili organizacijama koje se svojim delovanjem i zalaganjima bore za vrednosti koje su jasno izražene u Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima i Proglasu "Novog optimizma", te svojom inicijativom daju dobar primer zajednici i društvu. Među dosadašnjim dobitnicima nagrade su Mirjana Karanović, ekipa tv serije "Državni posao", rege sastav "Del Arno Band", Dragan Todorović, Mirko Đorđević, Ivan Ivanji, itd.

  • mila & draga

    10.12.2016 16:28
    Monty Python
    Leteći cirkus Montija Pajtona (engl. Monty Python's Flying Circus) je kultna televizijska serija emitovanna britanskoj televiziji BBC 1969-1974. godine sa velikim uspehom i popularnošću. "Montipajtonovci", su u četiri sezone emitovanja prezentovali nadreani, "iščašen", humor, u početku RAZUMLJIV MALOM BROJU GLEDALACA da bi kasnije stekli veliku popularnost širom sveta.
  • Dule

    09.12.2016 20:51
    @kentaur
    Gde pise u zakonu da ne sme da prima priznanja NVOa? To su zvanicno nevladine organizacije, a ne anti-vlada organizacije, nema nikakvog sukoba interesa.
  • milla

    09.12.2016 20:05
    Cirkus se nastavlja
    Sad i ovi Pajtonovci!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti