Uhapšena dva novosadska bankara

Nekadašnji prinudni upravnik Metals banke i direktor JP "Poslovni prostor", Srđan Petrović, uhapšen je pod sumnjom da je učestvovao u pranju oko tri i po miliona evra od prodaje kokaina kriminalne grupe Darka Šarića.  
Nekadašnji prinudni upravnik Metals banke i bivši direktor Poslovnog prostora, Srđan Petrović (48), uhapšen je pod sumnjom da je učestvovao u pranju oko tri i po miliona evra od prodaje kokaina kriminalne grupe Darka Šarića. Osim njega, uhapšen je i bivši zamenik direktora novosadske filijale "NLB banke" Dušan Kovačević (61), te vlasnik i odgovorno lice preduzeća "DTM relations" iz Beograda Nikola Dimitrijević (28). Njima je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati nakon čega će biti izvedeni pred istražnog sudiju.

Petrovića policija tereti da je kao stečajni upravnik Metals banke, u dogovoru sa optuženim članom Šarićeve kriminalne organizacije Marinkom Vučetićem, omogućio da 35 osoba položi na račune banke više od 600.000 evra kao devizne depozite. Ostavku na mesto upravnika podneo je u julu, navodno iz ličnih razloga. Njemu je UO banke ustvari zamerio što je dao bankarske garancije firmama Darka Šarića za kupovinu hotela Putnik i Vojvodina, ali i za nemogućnost naplate oko 18 miliona evra kredita odobravanih beogradskom preduzeću NPCO, osnovanom 2008. godine od istoimene britanske kompanije, koja se vezuje za ime jednog kontroverznog biznismena.

Uhapšeni Nikola Dimitrijević je, šurak Branka Lazarevića, doskorašnjeg šefa kabineta ministra policije Ivice Dačića, a uhapšen je prošle noći na srpsko-mađarskoj granici. Dimitrijević je bio sam u automobilu i pretpostavlja se da ja krenuo da beži iz Srbije.

Komentari 184

  • radovan

    28.02.2012 08:02
    svi znaju šta je bilo u metals banci
    pa da li ima neko ko ne zna za prljave poslove u metals banci od kada je došla prinudna uprava? Pa svima je jasno da je hapšenje Ananija direktora bivšeg Metals banke upravo došlo od Bojana Pajtića.
    Kako to da pre prinudne uprave jedna akcija vredi 7.000,00rsd a sada vdedi 600,00din?
    Kako to da je demokratska firma Fiktorija sada jedan od velikih akcionara a nigde je u banci nije bilio pre prinudne uprave?
    Ko su sada depodenti banke sem drzavnih firmi ( niko)?
  • spinovanje od 2008.

    14.12.2010 23:21
    Petrović 01.01.2009. za Bankar:“…jer bi u drugom kvartalu trebalo da se definiše „strateško partnerstvo“ sa VFR.Taj Fond je, takođe, prepoznao svoj interes, jer njegovo aktuelno funkcionisanje nije najadekvatnije zakonski regulisano, tako da je uslovno rečeno institucija izvan sistema.Zakonska regulativa prepoznaje samo Fond za razvoj Srbije, a problematičan je pravni osnov za funkcionisanje VFR-a i namera je da se ta „neregulisanost“ otkloni, da VFR postane deo uređenog bankarskog sistema.” ????? ...lustracija!
  • Bivsa bankarka

    14.12.2010 13:11
    Ima li nekih novosti o dr Petrovicu? Mislim da mu je istekao pritvor. Jel pusten na slobodu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.