Srđan Škoro dobio spor protiv Večernjih novosti

Novinar Srđan Škoro dobio je presudu protiv kompanije Novosti i njenog direktora Ratka Dmitrovića, zbog nezakonite smene sa mesta šefa deska pre tri godine, objavljeno je na sajtu lista Danas.
Prvi osnovni sud u Beogradu doneo je prvostepenu presudu kojom je smenu bivšeg šefa deska, nakon njegove kritike Aleksandra Vučića na RTS-u, ocenio kao nezakonitu.
 
"Posle 2,5 godine suđenja i gotovo tri godine nakon gostovanja na javnom servisu, sud je potvrdio da moja smena nije bila u skladu sa zakonom", izjavio je Škoro za Danas. "Pravda je spora, ali dostižna", ocenio je Škoro, koji smatra  da "čak i u ovakvom Vučićevom sistemu ima časnih i poštenih ljudi koji presuđuju u skladu sa pravdom i istinom".
 
Dok Škoro tvrdi da je epilog sudskog procesa pokazao da je "pravda spora, ali dostižna", Dmitrović je presudu ocenio kao "skandaloznu", jer je njeno obrazloženje "presedan u srpskom pravosuđu".
 
"U obrazloženju piše da sam ja, suprotno zakonu, premestio Škora sa mesta šefa deska, a da prethodno nisam ukinuo mesto šefa deska. Što znači da nijedan direktor ili glavni urednik ne sme da premesti nekog od svojih urednika, a da prethodno ne ukine njegovo radno mesto", ukazao je Dmitrović.
 
"Takvo obrazloženje u istoriji srpskog pravosuđa dosad nije viđeno", ocenio je Dmitrović i najavio da će u narednih osam dana uložiti žalbu na prvostepenu presudu. Kao spornu ocenio je i činjenicu da je presuda doneta "munjevitom brzinom od dvadeset dana". Na konstataciju da proces traje već dve i po godine. Dmitrović je rekao da je poslednje ročište bilo pre 20 dana.
 
Kako podseća Danas, premeštaj Škora sa mesta šefa deska Večernjih novosti na mesto pomoćnika odgovornog urednika lista Sport usledilo je posle njegovog gostovanja u jutarnjem program RTS-a 27. aprila 2014. godine. Škoro je komentarisao budući sastav vlade, na šta je vladajuća Srpska napredna stranka objavila saopštenje sa oštrim primedbama, kako na Škora, tako i na RTS. Nekoliko dana kasnije, Škoro je smenjen sa mesta šefa deska u Novostima, što su novinarska udruženja ocenila kao smenjivanje pod političkim pritiskom, dok je Ratko Dmitrović takve ocene odbacio. Škoro je zatim završio kao novinar u listu Zov.
  • gosn

    23.03.2017 13:38
    Dmitroviću
    Gosn Dmitroviću, ovo samo pokazuje koliko si glup, ajoš radiš za Vučića. Šef će ti biti izrazito ljut.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.