Tokom 15 dana renoviranja, na klinici okrečen samo jedan toalet

Početkom meseca je u nekoliko medija najavljen početak renoviranja HIV odeljenja Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije.
To je obradovalo pacijente i osoblje, jer je odeljenje već decenijama ruinirano.
 
Ipak, 15 dana od objavljivanja početka "užurbanih radova", aktivisti udruženja AS Centar za podršku obolelima od HIV-a i AIDS-a su posetili pacijente i uverili se da osim jednog okrečenog toaleta, ništa nije urađeno.
 
Od pacijenata su saznali da već nedelju dana majstora nema, a da su im posle nekoliko dana korišćenja okrečenog toaleta ponovo zabranili da ga koriste na njemu postavili obaveštenje da su radovi u toku.
 
"Klinički centar Srbije je navodno pokrenuo renoviranje. Međutim, oni su okrečili samo jedan WC, koji je već bio okrečen i na tome se stalo. Sada kada smo se opet obratili medijima i ukazali na taj problem imamo oprečne informacije da je počelo renoviranje. Međutim navodno će se renovirati smao pola odeljenja, a onda dobijemo informacije da neće ni pola, nego samo jedna soba. Zaista je situacija u unutra neizdrživa", kaže za N1 Đurica Stankov, direktor udruženja AS centar i pacijent HIV odeljenja Infektivne klinike.
 
U Centru AS podsećaju da je pre dve godine odeljenje renovirano, odnosno promenjeni su prozori i vrata, ali ne više od toga. Renoviranje je obustavljeno nakon obnove dva boksa za pacijente u dnevnoj bolnici, jer je došlo do totalnog urušavanja zidova. Podsećaju i da tragovi vlage i oljuštenog maltera postoje na svim unutrašnjim zidovima, mada su najvidljiviji ispod prozora. Više u prilogu N1.
  • Liman 4

    01.04.2017 11:15
    Bolje nam biti neće
    Kada grad Novi Sad dogovori renoviranje određenih raskrsnica, onda na te raskrsnice dođu samo 3 čoveka. Jer je firma koja ima monopol na takve stvari odlučila da uštedi.
    Dođe jedan sa ašovom i lopatom, jedan sa rovokopačem i jedan sa mašinom za polaganje asfalta.
    Onda im zasmeta drvo koje je Gradsko Zelenilo godinama gajilo.
    Da bi se drvo podiglo, potrebno je 20 godina.
    Da bi se drvo uništilo, dovoljne su 3 budale koje ta firma "plaćа".
    Pa uzmu rovokopač i unište ga i ne odgovaraju zakonski, nekih 400.000 dinara beše?
    Dok god ovakve firme niko ne nadzire, ve'se samo novci dele po nov;anicima, bolje nam biti neće.
  • motor

    01.04.2017 00:16
    Nismo bez razloga superiorni lider regiona .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.