I posle godinu dana traje predistražni postupak o Savamali

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da i dalje traje predistražni postupak u slučaju beogradske četvrti Savamala, gde su nepoznate osobe pre godinu dana srušile objekte u Hercegovačkoj ulici.
"Postupak je u toku", rečeno je agenciji Beta u Tužilaštvu.
 
U noći između 24. i 25. aprila 2016. godine osobe maskirane fantomkama bagerima su porušile objekte u Hercegovačkoj ulici, odmah pored gradilišta budućeg naselja "Beograd na vodi". Građani su te noći pozivali policiju i prijavljivali da ih te osobe maltretiraju, vezuju, ispituju i oduzimaju lične stvari, ali policija nije reagovala, već ih je upućivala na Komunalnu policiju.
 
U izveštaju tadašnjeg zaštitnika građana Saše Jankovića o kontroli rada policije te noći, navodi se da je iz vrha policije službenicima naređeno da tako postupe, a načelnik Komunalne policije Nikola Ristić je u razgovoru s ombudsmanom tvrdio da građani nisu pozivali Komunalnu policiju, iako se pokazalo suprotno.
 
Janković je utvrdio da su organi i službe grada Beograda načinili propuste u pogledu zakonitosti preduzetih mera posle rušenja u Hercegovačkoj ulici.
 
Premijer Srbije Aleksandar Vučić je oko mesec dana posle incidenta kao krivce označio "vrh gradske vlasti", ali sve vreme insistira na tome da su porušeni objekti bili nelegalni.
 
Zbog događaja u Savamali, u proteklih godinu dana Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" organizovala je proteste i tražila razrešenje ljudi u vrhu policije, ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i vrha gradske vlasti u Beogradu. Inicijativa će u utorak, 25. aprila u Hercegovačkoj ulici, povodom godinu dana rušenja u Savamali, organizovati protest pod nazivom "Tragovima fantoma".
  • Novosadjan

    22.04.2017 11:15
    I još se tuzioci žale kako nisu cenjeni a odbijaju platu sa dve strane
  • Cocco

    22.04.2017 09:54
    I trajaće sve dok je SNS na vlasti. Odnosno, ako se ne smisli neki fazon tipa falš lini karata, validni pretabani doktorata itd. itd...
  • pa iako je

    21.04.2017 23:09
    bila nelegalna
    Niste je smeli rusiti sa fantomkama i nocu i da se godinu dana nezna ko je, odnosno zna ali stiti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.