Oprez zbog kiše, bez većih gužvi na granici

Vozače u Srbiji danas očekuju toplije dnevne temperature, ali i dalje sa padavinama u vidu kiše u nižim, a snega u višim predelima, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.
Mnoga oštećenja na kolovozu se ne primećuju jer su ispunjena vodom, mokar kolovoz je klizav, pa je zaustavni put duži.
 
Preglednost vozača je slabija zbog mokrih vetrobrana, a veliku opasnost predstavljaju i česti odroni koji se javljaju pored stenskih useka Ibarske i Đerdapske magistrale, a ima ih i pored Drine, Južne i Zapadne Morave.
 
Ovakvi vremenski uslovi su često uzrok većeg broja saobraćajnih nezgoda pa se vozačima savetuje sporija i opreznija vožnja uz držanje većeg odstojanja između vozila.
 
Razlog više za većom pažnjom u vožnji su i brojne deonice puteva na kojima je, zbog započetih radova, izmenjen režim saobraćaja.
 
Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima na putničkim terminalima nema dužih zadravanja od 30 minuta.
 
Zadržavanja za teretna motorna vozila, na izlazu iz Srbije, na prelazu Batrovci su oko 180 minuta, a na Horgošu oko 90 minuta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija