Deo neformalnih organizatora "Protesta protiv diktature" se povlači

"Grupa građana koji su tu od prvog dana protesta", kako sebe nazivaju, saopštili su da neće više učestvovati u organizaciji protesta, neće nositi transparente kao do sada, zato što ne mogu da "nađu zajednički jezik" sa ostalim neformalnim organizatorima, koje optužuju za ličnu promociju.
"Ponovo smo izbegli ujedinjenje, nasuprot tome došlo je do lične promocije. Za ovih dvadeset i pet dana nažalost ništa se nije promenilo. Zahtevi nisu ispunjeni i o njima se ni ne priča u Narodnoj skupštini. Unutra nam je i zabranjen ulazak kao i ostatku naroda. Prvih nedelju dana protesta u medijima se vodila hajka da neko tajno organizuje protest, što se na kraju očigledno i dogodilo. Ove šetnje trenutno nemaju nikakav konkretan cilj. Kao da se svaki dan namerno obesmišljavaju najavljenim performansima i akcijama koje organizuje mali krug ljudi", objasnili su oni za "Danas"
 
Kako tvrde, ovo sada nije duh protesta od pre Uskrsa. Dodaju da ne žele da obeshrabre ljude da dolaze svaki dan na proteste, ali "smatraju da bi u budućnosti protesti bili efikasniji ako bi se održavali periodično i sa konkretnim ciljevima"
 
Ističu da im je i cilj zajednički. Ipak oni navode da se ni u budućnosti neće pojavljivati kao organizacija, da oni ne žele da se nazivaju bilo kakvim imenom i na taj način stiču neku ličnu korist, već je njihov cilj bio i ostao masovna pobuna svih građana protiv jednog režima.
 
"Ne odvajamo se kao organizacija već kao grupa mladih istomišljenika koji su se prvog dana protesta upoznali i žele da rade za dobrobit svih građana Republike Srbije. Naša istorija nam je pokazala da se prevratima, odnosno smenom ljudi u institucijama, ništa ne postiže. Mora se napraviti idejna promena u radu tih institucija", zaključuju oni.
  • Dule

    29.04.2017 16:01
    Mali skoj-evci prave problem, isti oni koji svrljaju grafite po kampusu Univerziteta.
  • Izdajnik otadzbine

    29.04.2017 15:38
    Smrdija
    "Za ovih dvadeset i pet dana nažalost ništa se nije promenilo. Zahtevi nisu ispunjeni i o njima se ni ne priča u Narodnoj skupštini. Unutra nam je i zabranjen ulazak kao i ostatku naroda."

    Da mi neko ponudi odlazak u Severnu Koreju momentalno bih pristao . Cak je i tamo bolje nego ovde.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija