Građani će platiti 2,5 miliona dinara da se popravi imidž Komunalne policije

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave odlučilo je da iz budžeta izdvoji 2,5 miliona dinara kako bi se analizirali stavovi javnosti o radu Komunalne policije i kako bi se radilo na promeni i jačanju imidža ove gradske službe.

Kako piše Insajder, tako će prekoračenje ovlašćenja, nepoštovanje zakona, pa neretko i bahatost komunalne policije građani Srbije platiti pošto će novcem iz budžeta biti finansirano popravljanje imidža koji su sami urušili.

Pre dva dana, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, u čijoj je nadležnosti Komunalna policija, raspisala je javni poziv za izradu strategije kojom bi se "definisale aktivnosti za promenu i jačanje imidža Komunalne policije i izgradnju pozitivne reputacije". Osim strategije, usluge koje Ministarstvo traži je i saradnja sa medijima, produkcija i izrada komunikacionih materijala i organizacija događaja koji su namenjeni unapređenju imidža Komunalne policije.

Kako je potvrđeno novinaru Insajdera u Ministarstvu državne uprave, za ovaj posao izdvojeno je 2,5 miliona dinara.

Komunalnu policiju od osnivanja, krajem 2010. godine, prate brojni incidenti – od fizičkih obračuna sa građanima prilikom kontrole nelegalne ulične preprodaje, posedovanja BusPlus karti, pa i do privođenje aktivista nevladinih organizacija i udruženja i sprečavanja novinarskih ekipa da obavljaju svoj posao. O incidentima postoje čak i video snimci na internetu.

Komunalna policija osnovana je zvog rešavanja svakodnevnih problema građana poput vandalizma, buke, oštećenje javne i privatne imovine...

Kako je tada objašnjavano, državnoj policiji su, zbog drugih prioriteta, prekršaji koji se odnose na gradski red i mir ostajali u drugom planu, pa su samim tim gradovi postajali sve neuređeniji i nebezbedniji. Međutim, zbog čestih incidenata pripadnici komunalne policije su vrlo brzo stekli imidž bahatih službenika koji neretko prekoračuju svoja ovlašćenja.

Opširnije o incidentima koji su uključivali službenike Komunalne policije, možete pročitati OVDE.

  • Komunalac

    26.05.2017 19:21
    Novosadjanka
    Koliko sam upoznata iako se novac od naplacenih karata od svercera u busevima sliva u kasu komunalne policije, nikada ih nisam videla da ucestvuju u kontroli i pomazu Gradu i gsp-u... valjda im je lakse da maltertiraju babe i dede koji prodaju jaja i cvece na ulicama... moraju poceti da rade posao za koji su placeni ili napolje na trziste rada!!!
  • Jovana

    26.05.2017 18:16
    mito
    Kad ih pozovete da rese buku u zgradi,prvo vam drze predavanje kako to treba sami sa predsednikom skupstine stanara da resavamo.Kada i ako dodju obavezno se nagode sa kabadahijama a ovi nastave po starom.Njihovi rezultati se vide jedino kad hapse neku babu sto prodaje jaja pred zgradom.Komunalni red oni NE SPROVODE vec samo vuku visoke plate.
  • ko šta

    26.05.2017 17:39
    neka napisu spisak nadleznostzi da gradjani ne lutaju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.