Budžet blokiran zbog novogodišnjih paketića

Sudskom presudom, budžet Grada Zaječara blokiran je za iznos od 14 miliona dinara i to zbog novogodišnjih paketića.
Tadašnja gradska vlast je za doček 2014. godine, bez ikakvog tendera, od jedne firme iz Beograda naručila 2.000 novogodišnjih paketića.
 
"Zapravo, ne znam ni sam šta su naručili, jer je jedan paket vredeo sedam hiljada dinara, odnosno ukupno 14 miliona", kaže za Novosti sadašnji gradonačelnik Zaječara Boško Ničić. Navodi da su, bez ikakvog ugovora, paketi uredno isporučeni, nakon čega su deljeni policiji, bolnici, po javnim preduzećima...
 
"Niko ne zna ni šta je bilo u tim paketima, ali po iznosu koji je, bez ikakve potrebe potrošen, kao da su naručivali slonove. Naravno, nikome nije posle toga padalo na pamet da naručenu robu plati, zbog čega je ta firma iz Beograda presavila tabak i podnela tužbu protiv SG Zaječara", kaže on. Nakon dve godine suđenja, doneta je odluka. Grad Zaječar je u obavezi da plati novogodišnje paketiće, uz pripadajuću kamatu, nakon čega je gradski budžet blokiran.
 
"Ne mogu da verujem da je sud mogao da takvu odluku donese samo na osnovu toga što je neko potpisao da je paketiće preuzeo, a da u obzir nije uzeta činjenica da nije bio ni raspisan tender, niti da ima validnog ugovora", navodi Ničić.
 
"Blokirala nas je i jedna banka, za iznos od 5,5 miliona dinara. A, reč je o kreditu koji je bivša vlast podigla kako bi vratila prethodni kredit. I to je tadašnji gradonačelnik, kada je podigao kredit, u javnosti označio kao 'veliki uspeh gradskih vlasti'. Upravo sam dobio informaciju da nas je i Fond za razvoj blokirao za 14,5 miliona dinara", dodaje Ničić.
  • Jogi Letač

    26.06.2017 11:17
    Citat: "Ne mogu da verujem da je sud mogao da takvu odluku donese samo na osnovu toga što je neko potpisao da je paketiće preuzeo" A šta je trebalo još da rade? Dobili smo paketiće, pa sad puj-pike, ne važi. To da li je raspisan tender, ne mora da zanima prodavca. To treba da zanima budžetsku inspekciju.
    No, ovakve svinjarije će se dešavati, dokle god nekom ne bude zaplenjena privatna imovina i ne bude strpan u zatvor zbog rasipanja državnog novca. Što će u ovoj državi teško da se desi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija