Većina trudnica za uvođenje posebnih parking mesta za buduće majke

Čak 96 odsto budućih majki smatra da bi trebalo uvesti parking mesta rezervisana isključivo za trudnice, pre svega ispred zdravstvenih i državnih ustanova. Isto istraživanje o problemima koje imaju buduće majke u saobraćaju pokazalo je i da 87 odsto njih vozi automobil bar nekoliko puta nedeljno, a skoro dve trećine njih to radi svakodnevno.

Istraživanje udruženja "Mamin san", u kojem je učestvovalo 600 budućih majki, ima za cilj olakšano kretanje trudnica i obavljanje svakodnevnih aktivnosti, a pokrenuta je i inicijativa da se za njih obezbede posebna parking mesta.

Podaci ovog ispitivanja pokazuju i da tek svaka stota trudnica odmah uspeva da pronađe mesto, a svakoj drugoj je za to potrebno nešto više od 15 minuta. Zabrinjavajuće je da čak sedam odsto ispitanica svakoga dana izgubi više od pola sata tražeći parking, navodi se u ovom istraživanju.

"Kada najzad pronađu parking, on je za 70 odsto trudnica predaleko od mesta na koje su se uputile. Veliki problem predstavlja i vremensko ograničenje, izazov je i mali prostor za ulazak i izlazak iz automobila. Mesta su najpotrebnija ispred zdravstvenih i državnih ustanova, zatim pošti i banaka, apoteka, trgovinskih lanaca i tržnih cenatara", istakla je Danka Todorović, predsednica udruženja "Mamin san".

Na pitanje u kojoj od opština su mesta za trudnice najpotrebnija, 84 odsto ispitanica je odgovorilo sa "ceo Beograd".

  • Ha ha ha

    14.09.2017 16:14
    Gde su pronašli tih 96% trudnica da ih anketiraju na ovu temu?.
    Nije pravično da trudnica ima garantovano parking mesto,a čim se porodi i vozi dodatno u kolima još i bebu- da nema...
  • glup soon

    14.09.2017 13:32
    Još nešto...
    Potrebno je obezbediti parkinge po Fruškoj gori i šumarcima u okolini grada, da bi mogli sa sigurnošću i na miru da prave decu.
  • dule

    14.09.2017 10:22
    Zanimljiva ideja, ali realno gledajući apsolutno nesprovodiva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija