Šutanovac kandidat DS-a za gradonačelnika Beograda

Dragan Šutanovac biće kandidat Demokratske stranke za gradonačelnika Beograda.
Kako navodi "Blic", posle višemesečnog promišljanja i dogovora, kako opozicije, tako i unutar same DS, odluka je doneta da prvi na listi demokrata bude upravo lider stranke.
 
Mediji se inače, ovih dana, bave predstojećim beogradskim izborima i licitiraju ko će biti čiji kandidat. Prema pisanju "Blica", SNS-ov kandidat za prvog čoveka prestonice biće Nikola Selaković. Na tim izborima, kako tvrde "Novosti", naprednjaci bi želeli da izađu sami, bez SPS-a. Prema drugim izvorima, SNS planira da na beogradske izbore izađe s timom. 
 
Što se tiče opozicije, još se čeka da se vidi da li će doći do nekog ujedinjenja ili neće. 
 
Ostavku aktuelnog gradonačelnika Siniše Malog do početka jeseni, ali i njegov ostanak do punog mandata, Vučić je ranije najavljivao. 
 
Odlazak Malog Vučić je najavio u proleće ove godine, nakon što je gradonačelnikova bivša supruga Marija Mali objavila svedočenje o tome da joj je bivši suprug oduzeo starateljstvo nad decom koristeći svoju političku moć, da ju je fizički maltretirao, kao i da se bavi sumnjivim i koruptivnim poslovima. 
 
Bila je ovo jedna u nizu afera vezana za Sinišu Malog ("24 stana u Bugarskoj", Savamala i druge) koja je okončana zajedničkim saopštenjem bivših supružnika da su se dogovorili o starateljstvu. 
 
Priča je potom nestala iz javnosti, a na nekoliko sednica Skupštine grada najavljivala se ostavka Malog, što se nije dogodilo. 
 
Prethodni izbori za Beograd održani su u martu 2014, zajedno sa vanrednim parlamentarnim, i mart 2018. je poslednji datum kada moraju biti održani.
  • besni gradjanin

    12.10.2017 08:27
    Malo podsecanje...
    @Hip Hop
    ============
    - A sta bi sa onim silnim obecanjima iz 2011-e, 2012-e2014-e itd. o obracunu sa korupcijom, organizovanim kriminalom, hapsenjem nekih vodja stranaka bivseg DOS-a, resavanjem slucaja
    one 24 sporne privatizacije sto nam je EU nabila na nos ?
    - Nista (nije bilo) !! Samo prazna obecanja i pretnje...
  • Studentkinja

    11.10.2017 23:14
    Ma Šutni se bre, kakvi smo onda mi kad si nam ti kandidat.....dodje mi da provalim u onaj njegov sluzbeni stan od stotinak kvadrata!!
  • e bolje da se ubiju

    11.10.2017 19:25
    nego njega da biraju
    On je jedan arogantan i nesposoban politicar, neposten sa retorikom jednog Seselja koji je bar pametan covek ali izigrava klauna a ovaj to i jeste

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija