Inspekcije idu u škole u kojima je prijavljeno nasilje

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da će u škole gde su prijavljeni slučajevi nasilja biti poslata inspekcija i da će se ubrzo znati konačni rezultati i biti preduzete potrebne mere.
Profesori Trgovačke škole u Beogradu juče su zbog fizičkog napada učenika na njihovu koleginicu organizovali protestno okupljanje pod geslom "Stop nasilju nad profesorima". Posle akcije "Đaci vas mole, usporite pored škole" u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić", Šarčević je novinarima u Beogradu rekao da je Ministarstvo tek deveti dan saznalo za nevolje u Trgovačkoj školi i kritikovao dosadašnji rad Školske uprave u Beogradu.
 
Dodao je da je juče postavljen novi načelnik školske uprave Beograd, kao i da će biti promenjen način rada.
 
"Podržali smo kolektiv. Ja sam se čuo sa direktorkom. Pomoćnik je bio kod njih, ako niko ne bude podigao tužbu ja ću lično, ali će to naučiti da rade direktor škole, sekretari i oni koji imaju zakonska ovlašćenja", kazao je on.
 
Profesorku Trgovačke škole je krajem septembra ispred zgrade škole fizički napao učenik koji nije položio popravni ispit. Šarčević je kazao da je tog učenika bivši načelnik Beogradske uprave "preko veze upisao u školu".
 
"Pa mu je poništavan popravni, pa su radili to ponovo. Znači, siledžijstvo svake vrste", naveo je Šarčević.
 
Opširnije o celom incidentu u Trgovačkoj školi i protestu koji je usledio možete pročitati OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija