Ukazivala na propuste u radu sudstva, sad štrajkuje glađu

Sudijska pomoćnica Apelacionog suda u Nišu Andrijana Petrović već dve nedelje štrajkuje glađu i traži da bude premeštena na drugo radno mesto.
Kako prenosi N1, ona tvrdi da je izložena pritiscima u sudu od kada je pre dve godine ukazala na nepravilnosti u radu suda i pojedinih sudija. Od tada je tri puta štrajkovala glađu, jednom i dvadeset dana, ali je, kaže, odustajala nakon obećanja predsednika suda da će njene navode ispitati.
 
Sada ove navode ispituju nadležni iz Prekršajnog apelacionog suda u Beogradu.  
 
"Ja ne mogu više da izdržim pritiske, pretnje, uvrede, progon. Mene su satanizovali, važim za neprijatelja suda, neprijatelja sudija. Jer ja sam izvršila tada uzbunjivanje pre dve i po godine. Prijavila sam mnoge nepravilnosti, između ostalog i sudiju koja je sudila u predmetima svojim najbližim srodnicima. Svi ti predmeti su i dalje u arhivi, tako da je to moglo da se ispita. Međutim, oni to namerno nisu hteli da ispitaju jer je istina, već je meni pokrenut disciplinski postupak i oslobođena sam tada", objašnjava Petrović za N1.
 
Tada se žalila predsedniku suda u kome radi u Nišu, a dokumentaciju je sada poslala i u Beograd.
 
U Prekršajnom apelacionom sudu u Beogradu saopštenjem potvrđuju da su od Andrijane Petrović oktobra ove godine dobili dopise u vezi sa unutrašnjim uzbunjivanjem, da je postupak pokrenut i informacije se proveravaju, i da u interesu postupka nisu u mogućnosti da daju više informacija.
 
Andrijana Petrović kaže da će, ako se njeni navodi proveravaju, to biti prvi put posle više od dve godine.      
 
"Kada ja kao zaposlena u sudu, državni službenik, ne mogu da ostvarim nikakvu pravdu, ne mogu da zamislim kako je ostalim građanima", kaže ona.
 
Iako štrajkuje glađu, na posao redovno dolazi, a protiv nje opet je pokrenut disciplinski postupak.
  • da

    17.12.2017 09:16
    da
    drzava bolesnika i lopurdi...ko da te brani kada su svi u istom loncu
  • Pera

    17.12.2017 07:38
    Nikad Srbija nece ispuniti uslove iz poglavlja 23 i 24 za ulazak u EU
  • ostala građanka

    16.12.2017 23:43
    kadija te tuži kadija ti sudi
    Najore od svega je nepostojanje bar sudskog veća sačinjenog od više sudija kad već nema porote. Sudije pojedinci nikome ne polažu račune, i bukvalno presudjuju po sopstvenoj volji. Pritom nema nikog nadležnog ko sedi pored njih i kontroliše to što rade. To je nedopustivo, jer otvara strahovitu mogućnost za korupciju koja zato i cveta. Što je više ljudi koji donose presude, to ih je teže sve potkupiti, i obrnuto.




Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.