Evakuisani planinari koji su satima bili zaglavljeni na putu kod Kučeva

Autobus sa 30 planinara iz Beograda koji se vraćao iz sela Ceremošnja je, zbog neočišćenog kolovoza koji je potpuno poledio, juče oko 17 sati ostao zaglavljen na tri kilometra od uključenja na magistralni put Kučevo - Majdanpek.
Evakuisani planinari koji su satima bili zaglavljeni na putu kod Kučeva
Foto: Pixabay
Bili su "zarobljeni" više od šest sati, a oko 23 sata su zbrinuti u Kučevu. Vođa ekspedicije je sinoć dok su bili zaustavljeni nekoliko puta kontaktirao s MUP-om i obavestio nadležne o situaciji u kojoj su se našli planinari iz Beograda. 
 
U međuvremenu je stiglo i policijsko vozilo u koje je smešteno nekoliko žena koje su prevezene do Kučeva. Preostali putnici su se pešice po vejavici uputili ka gradu, udaljenom oko šest kilometara.
 
Predsednik Opštine Kučevo Novica Janošević i predsednik Skupštine opštine Vladimir Stojanović su seli u automobil i krenuli da pomognu i prevezu putnike. Oni su smestili planinare, grupu po grupu, u restoran da se okrepe.
 
Problem je, kako "Novosti" nezvanično saznaju, jer lokalna samouprava nema mašinu koja može da odglavi autobus, a navodno se ne zna u čijoj je nadležnosti čišćenje ovog dela magistralnog puta.
 
Prema jednoj od informacija, mašina za uklanjanje snega je krenula ka autobusu, ali se posle izvesnog vremena vratila u bazu kako bi joj na točkove stavili lance za sneg.
 
Autobus se zaglavio na krivini s koje nije mogao da se pomeri zbog zaleđenog puta i predstavljao je i opasnost po druga vozila koja su išla iz planinskih sela u velikom broju zbog slave Svetog Jovana.
  • Ja

    23.01.2018 21:18
    Bože me sačuvaj.
    6 km, 6 sati? Pa za tih 6 sati bi prešli 30 km. U tim uslovima i da pređu 15 km. Debilizam.
  • /

    22.01.2018 08:49
    /
    a da nisu to ipak ovi novi planinari blogeri iz nova sada?
  • Pawlle

    22.01.2018 07:08
    Sto nista zvali vucica,taj je superheroj za mecavu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.