Državljanima Hrvatske zatvor do šest meseci i zabrana ulaska u Srbiju

Petorica državljana Hrvatske, koji su uhapšeni zbog nereda na fudbalskoj utakmici Crvena Zvezda Partizan, sklopili su sporazum sa Višim tužilaštvom u Beogradu i kaznu od četiri, pet i šest meseci zatvora služiće u Srbiji.
Državljanima Hrvatske zatvor do šest meseci i zabrana ulaska u Srbiju
Foto: Pixabay
Kako je za Insajder rekao njihov zastupnik Predrag Marić, Ivan Mišković osuđen je na četiri meseca zatvora, Jakov Podrug na pet, a Ante Firić, Stjepan Mihovilović i Hrvoje Baković na šest, dok šesti uhapšeni Damir Tavorović nije doneo odluku da li će potpisati sporazum sa Tužilaštvom.
 
Prema Marićevim rečima, oni će izdržavati kaznu u Srbiji, posle čega će im na pet godina biti zabranjen ulazak u Srbiju.
 
Posle nereda na južnoj tribini Partizanovog stadiona u decembru prošle godine, privedeno je 26 osoba. 
 
Ministar policije Nebojša Stefanović je rekao tim povodom da se "čini da u ovim neredima postoji značajna upletenost kriminogenog faktora". I predsednik Srbije Aleksandar Vučić reagovao je na nasilje na derbiju, rekavši da je "neko te kriminalce pustio s lanca" i da je sada vreme da ih neko "malo priveže".
  • djava

    24.01.2018 05:53
    Svasta
    Sta ima da se vracaju i posle pet godina? Ne treba ih uopste pustati u Srbiju.
  • ?

    23.01.2018 23:02
    Dopuna
    Pod hitno uneti u zakon da je svaki strani državljanin koji pravi nerede kod nas u obavezi da sa sobom povede na 5 godina po jednog našeg huligana u svoju zemlju, o svom trošku.
  • Bf

    23.01.2018 22:18
    Stvarno a sta je sa nasim huliganima koji su ucestvovali u ovome, njih niko ne spominje.
    Neverovatno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.