Veliko interesovanje Mađara za dvojno državljanstvo

Šef Poslaničkog kluba manjina u Skupštini Srbije Balint Pastor izjavio je da Vojvođani koji znaju mađarski jezik ili imaju nekog pretka koji je imao mađarsko državljanstvo, mogu i sami da zatraže to državljanstvo.

Šef Poslaničkog kluba manjina u Skupštini Srbije Balint Pastor izjavio je da Vojvođani koji znaju mađarski jezik ili imaju nekog pretka koji je imao mađarsko državljanstvo, mogu i sami da zatraže to državljanstvo.

"Interesovanje u Vojvodini je veliko i, kako su mi rekli u Konzulatu Mađarske u Subotici, svi termini za predavanje zahteva za mađarsko državljanstvo su već zakazani do maja", kazao je on. To je za Mađare u Vojvodini značajno pre svega jer jača pripadnost jednom narodu što je prvi razlog zbog kojeg se građani Srbije interesuju da dobiju dvojno državljanstvo, dodao je Pastor za Blic.

U mađarskom konzulatu u Beogradu je već nekoliko stotina građana zatražilo mađarsko državljanstvo po ubrzanom postupku.

  • janko

    09.01.2011 10:23
    @Cool
    mi cemo ostati svoji na svom a ti ces kanda morati kod tvojih medjeda
  • Cool

    07.01.2011 18:12
    Kad dobiju državljanstvo nek pale kod svojih ionako mi idu na živce a nek povedu i Janka on će se među madžarima osećati ko kod kuće.
  • Zoki

    07.01.2011 18:03
    Proverite pre objavljivanja
    A mogli bi malo i da proverite sta je potrebno za dobijanje , pre nego sto objavite vest ? Potrebno je i da neko ima nekog pretka i da zna jezik , a ne samo jedno od ta dva .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.