Inflacija u 2011. godini 7%

Inflacija će u predizbornoj, 2011. godini biti pod kontolom i neće preći sedam odsto, izjavio je direktor Republičkog zavoda za razvoj Edvard Jakopin.

Inflacija će u predizbornoj, 2011. godini biti pod kontolom i neće preći sedam odsto, izjavio je direktor Republičkog zavoda za razvoj Edvard Jakopin.  On je za B92 rekao da će glavni ekonomski izazovi u ovoj godini biti nezaposlenost, proizvodnja i izvoz, cene, inflacija i kurs, dok će svakodnevni život i standard u Srbiji zavisiti od rešavanja tih ekonomskih izazova.

Jakopin je ocenio da su procene privrednika koji kurs kalkulišu između 115 i 120 dinara realne i dodao da je i u strateškoj viziji države zacrtan rast sa kojim idu, čak, i neke banke.

Kako je objasnio, ova godina će imati dve faze - do kraja prvog kvartala biće jedna blaga linija iz oktobra prošle godine, kada je postojao mali zastoj, kakve imaju i jače ekonomije, dok će od drugog kvartala biti primetan blagi rast, između tri i četiri odsto.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.