Uhapšeno osmoro stranih državljana zbog pokušaja da snime ili da uđu u vojne objekte

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da su pripadnici Vojne policije, u toku jučerašnjeg i današnjeg dana, uhapsili osmoro stranih državljana.
Uhapšeno osmoro stranih državljana zbog pokušaja da snime ili da uđu u vojne objekte
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako je naveo, oni su pokušali da neovlašćeno snimaju vojne objekte ili su pokušali da neovlašćeno ulaze u vojne objekte, gde je ulaz civilima zabranjen.
 
"Nadležne službe rade na rasvetljavanju svih ovih događaja i kada budemo doneli odgovarajuće zaključke, obavestićemo javnost. Ne želim ovome da pridajem veći značaj nego što jeste, ali moram da kažem da ne verujem u slučajnost i da ovako veliki broj stranih državljana i ovako veliki broj upada ili pokušaja upada u prostore koje kontroliše Vojska Srbije odavno nije zabeležen", naveo je Vulin.
 
Dodao je da su "sve bezbednosne strukture uključene u rešavanje ovih slučajeva, a vrhovni komandant Vojske Srbije se redovno izveštava".
 
Podsetimo, mediji su ranije danas javili da je vojna policija uhapsila dva Amerikanca i dve ukrajinske državljanke koji su dronom pokušali da snimaju zgradu starog Generalštaba, u kojoj su smeštene Vojno-obaveštajna agencija i Vojno-bezbednosna agencija. U Ministarstvu odbrane je tada potvrđeno da je postojalo neovlašćeno snimanje i da su uhapšeni predati policiji, a ceo slučaj je sada u nadležnosti tužilaštva i policije.
  • NS49

    20.02.2018 16:28
    Šta su tu ražili?
    Ko ih je zvao?
    Ima li tu šta njihovo?
  • Aleksandar

    20.02.2018 12:24
    u korenima fašističke psihologije, leži opsesija zaverom, najbolje je, međunarodnom zaverom. Toj zaveri najlakše je doskočiti pozivom na mržnju prema strancima.
    Narod mora biti u stalnom strahu.
  • skeptik

    20.02.2018 07:33
    Ni slika ni imena ni inicijala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.