Još bombi na Novom naselju

Na gradilištu na Novom naselju otkriveno je još 28 bombi.

Na gradilištu na Novom naselju otkriveno je još 28 bombi.

Podsećamo da je u decembru na istom mestu, u produžetku Bulevara Slobodana Jovanovića, pronađena 31 avionska bomba iz Drugog svetskog rata. Pronađene su na dubini od oko jednog metra, a biće izvađene i uništene na vojnom poligonu Nikinci.

Radi se o ostacima skladišta iz Drugog svetskog rata, u kojem su ove bombe bile više od 60 godina. U policiji kažu da postoji mogućnost da ih ima još.

"Ima sigurno. Na ovom potezu pronađene su na metar i po do dva dubine, ali nismo mogli više da kopamo zbog vremenskih uslova. Kad otopli nastavićemo radove", navodi za RTV Toma Matović, šef Odseka krim-tehnike i protivdiverzione zaštite u novosadskoj policiji. On dodaje da je moguće  da neeksplodiranih projektila ima i u naselju Sadovi u Petrovaradinu.

  • Pezosi

    17.01.2011 11:18
    Ma nema on pojma..
    Ma taj Toma lupeta kao Maksim po diviziji ! Ta lokacija nije u Sadovima nego na desnoj obali Dunava kod signala tj. te granate se nalaze u Dunavu ali ih pri malom vodostaju voda izbacuje napolje... tako da Sadisti mogu da budu spokojni!
  • Ćevara

    17.01.2011 11:13
    Ker laje ..vetar nosi...
    Ova sa turizmom ti je dobra..kad bi ovo pročitao g.Pavličić imao bi ZIG pune ruke posla (čitaj pun budžet para)
  • baš

    13.01.2011 13:20
    Ma nismo mi u Novom Sadu nego u "Bomba Gradu",
    ko zna možda to može da se iskoristi za turizam. Novo naselje,Sadovi ...idemo dalje...još negde? Dali ste sigurni? Da li je to vaš konačan odgovor?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija