VIDEO: Srušio se potporni zid na budućem autoputu u Grdeličkoj klisuri

Danas se srušio potporni zid uz budući autoput izmedju Motela "Predejane" i Caričine doline u Grdeličkoj klisuri, duž Koridora 10.
U preduzeću "Koridori Srbije" navode da još ne znaju uzrok rušenja zida na "zaštitnoj kosini 6". U toku su sastanci izvodjača radova, investitora, projektanta i drugih učesnika u tom projektu.
 
Izvodjač radova je bugarska kompanija "Trace", a stručni nadzor ima "Louis Berger i Egnatia Odos". Radove s 37,51 milion evra kreditom finansira Evropska investiciona banka.
 
To je drugi put od prošle godine da se kod Motela "Predejane" ruši potporni zid na tom putu u izgradnji.
 
U Koridoru Srbije za sada nisu mogli da odgovore na pitanja o tome kolika je šteta i koliko će trajati popravka. Navode da je put kroz Grdeličku klisuru tehnički izuzetno zahtevan teren za izgradnju. U Grdelici je 155.000 kvadratnih metara kosina koje se stabilizuju duž autoputa.
 
Na fotorafijama na društvenim mrežama vidi se da se iznad zida odvalio deo brda.
 
  • Mica

    16.03.2018 13:07
    Meni se cini da bi se i tunel kroz Frusku Goru urusio. Bolje ne proveravati.
  • zasu

    15.03.2018 10:05
    Pogledajte samo trotoare po gradu.. Katastrofa.. Korenje drveca je podlokalo beton i to su prava brda koja moras preskakati.
    Ovo nije drzava vec ruina najgore klase.
  • ex chapman

    15.03.2018 08:45
    šteta
    baš šteta. a bio je tako "lepo ukorićen" :) taj vaš predcednik/premijer/firer gde prođe tu trava ne raste

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija