Plata guvernera preko pola miliona

Od prvog januara ove godine prestala je da važi preporuka Vlade Srbije o ograničavanju zarada menadžmentima javnih preduzeća.
Od prvog januara ove godine prestala je da važi preporuka Vlade Srbije o ograničavanju zarada menadžmentima javnih preduzeća.

Odluka je doneta u februaru 2009. godine, posle obelodanjivanja astronomskih plata direktora državnih firmi. Nedavnim odmrzavanjem plata u javnom sektoru, međutim, direktori državnih kompanija opet stiču pravo na ogromne mesečne plate, koje su svojevremeno, pod pritiskom javnosti, morali da umanje i do 50 odsto.

Januarsko odmrzavanje plata u javnom sektoru i penzija doneće povećanje od tri-četiri odsto, što bi značilo da će u istom procentu porasti plate i direktora javnih preduzeća.

Jedan od drastičnih primera je guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić, koji i sada ima više od pola miliona dinara mesečno. Po imovinskoj karti koju je Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio, Šoškićeva mesečna neto plata od jula 2010. godine je 507.587 dinara. Prijavio je, pored toga, da svakog meseca kao vanredni profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu prima 120.000 dinara.

  • Sremac

    18.01.2011 16:23
    SRAM TE BILO BITANGO
    Dobro je neko napisao,mi se ovde praznimo komentarima bez rezultata,a BITANGE VODE DRŽAVNE INSTITUCIJE.Pitam se dali ta VUCIBATINA zna da u Srbiji ima pola miliona gladnih,dali je nekad pocrvenio kad je podizao ukradeni novac od ovog napaćenog naroda?Dali je njegov stranački šef bar jednom rekao: ej bre deki nisi li malo preterao ?Zemljo Srbijo,probudi se,Carice davno si usnula...Bitange nas prevariše,sada pišu memoare,šetaju kučiće,kere se po ambasadama u nekim egzotičnim zemljama,navukli se para a narod gladuje više nego za vreme svih onih predhodnih "tiranina"Umoran narod od prevara nije sposoban ni da protestuje,čeka...
  • cole

    18.01.2011 15:07
    nezavisnom vojvođaninu
    odličan komentar, samo se bojim da smo sve vozove propustili.
  • Nezavisni Vojvodjanin

    18.01.2011 14:32
    500 tajkuna
    ovakvih 500 tajkuna zivi u Srbiji i oni vladaju ovom teritorijom ,donose zakone po njihovoj meri ,imaju svoje sudove,policiju ,vojsku, novac.Mi smo obicna napacena,izduvana ,bedna sirotinja.Od gorepomenutih tajkuna bar polovina postoji da bi smisljala nove takse,poreze i doprinose kako bi sistematski pljackali narod.Licno sam izgubio svaki respekt prema bilo kakvom autoritetu,i drzavi koji sam nekada davno 70tih ipak imao.Ovo je jedna bolesno opasna situacija u drzavi.Izlaz ne vidimo,alternativa se pojavljuje samo u vidu motke i batine.Samo da ne prodje jos 500 god,sto je prag tolerancije koji su srbi pokazali da mogu da izdrze pod tiranijom.Sva ova budalastina od Srbije jako boli u zdrav razum.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija