Saobraćajna policija od danas pojačano kontroliše brzinu kretanja

Saobraćajna policija od danas, 16. aprila do nedelje, 22. aprila pojačano će kontrolisati brzinu kretanja vozila na svim putevima u Srbiji.
Saobraćajna policija od danas pojačano kontroliše brzinu kretanja
Foto: 021.rs
Ova akcija će se paralelno odvijati u svim državama članicama međunarodne organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope). Reč je o ukupno 32 države (28 država članica Evropske unije, Švajcarskoj, Norveškoj, Srbiji i Gruziji). 
 
Svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumeva i obavezno alkotestiranje vozača, a prilikom zaustavljanja svakog motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu saobraćajni policajci će kontrolisati i da li vozač i putnici u vozilu koriste sigurnosne pojaseve.
 
U okviru ove međunarodne akcije, realizovaće se i akcija "Speed Marathon", koja se takođe sprovodi na svim evropskim putevima, a tokom koje će biti merena brzina na najvažnijim putnim pravcima neprekidno u trajanju od 24 časa, od 18. aprila u 6 časova do 19. aprila u 6 časova. U tom periodu biće angažovani svi raspoloživi  uređaji za merenje brzine, a iz MUP-a podsećaju vozače da se na deonici autoputa Šid – Šimanovci meri i prosečna brzina kretanja vozila.
 
Tokom prošlogodišnje akcije "Speed Marathon", za 24 časa na evropskim putevima otkrivena su ukupno 151.073 prekršaja prekoračenja brzine, od čega je u Srbiji otkriveno 2.895 prekršaja. 
 
Analize pokazuju da je svaki treći saobraćajni prekršaj u Srbiji prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila. Istovremeno, neprilagođena brzina javlja se kao uticajni faktor u gotovo polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.
  • G

    17.04.2018 12:15
    @nik - a još interesantnije je da se vi "gospodine" pravite blesavi kao da ne znate da je pojam "Smrdojvodina" nastao samo i isključivo kao odgovor na konstantne provokacije na račun cele Srbije a ne obrnuto. Smatrate da imate pravo da budete uvređeni na "Smrdojvodina" a zato je odmah svako "patriJota" ako reaguje na "Smrdija". A Bog vam, "gospodine", ne treba da napustite Srbiju, na granicama ne postoje naoružani stražari koji vas u tome sprečavaju, sve što je potrebno je da ste dovoljno mentalno sposobni da umete da izvadite pasoš i pređete granicu, naravno ako niste traženi zbog izvršenja nekog krivičnog dela.
  • nik

    17.04.2018 08:36
    zabole me za Srbiju
    Za
    G
    16.04.2018 • 17:05

    koji ćeš onda u Srbiji

    Interesantno je da Vi tzv. gospodine ne smatrate da je 'vređanje' ako neko Vojvodinu naziva Smrdovojvodinom, a to da je dotični PROSTAČINA-ne vidim u čemu je tu ikakvo vređanje, i uzgred daj Bože da ne budem još dugo u Srbiji, svi su od nje pobegli pa žive već uveliko dosta bolje od nas.....
  • G

    16.04.2018 17:05
    koji ćeš onda u Srbiji
    @ник - interesantno je kako se vređate "gospodine", a još interesantnije da istovremeno ćutite na potpuno iste provokacije koje dolaze od "vaših". Ako vam je išta svima zajedničko to je da svi do jednog veoma volite da postavljate pravila i standarde koji potom važe samo onda kada to tako vama odgovara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.