Gas neće poskupeti?

Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović izjavio je da to javno preduzeće zajedno sa Vladom Srbije nastoji da nađe rešenje da ne dođe do poskupljenja gasa.

Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović izjavio je da to javno preduzeće zajedno sa Vladom Srbije nastoji da nađe rešenje da ne dođe do poskupljenja gasa. On je rekao da će eventualno poskupljenje zavisiti od kretanja kursa dinara u odnosu na dolar.

Gubici "Srbijagasa" su, prema njemu, najviše stvoreni upravo zbog kursnih razlika, a ne toliko zbog visokih cena gasa na svetskom tržištu. "Gubici 'Srbijagasa' po osnovu kursnih razlika za poslednje tri godine iznosiće do kraja ove grejne sezone oko 200 miliona evra" rekao je Bajatović i primetio da je "toliko koštalo vođenje socijalne politike".

On je rekao i da će potrošači u Srbiji i dalje u dva dela plaćati račune za gas, odnosno 62,3 odsto računa treba da plate odmah, a ostatak tek za šest meseci. "Nije tačno da je 'Srbijagas' promenio svoju odluku o fakturisanju gasa u dva dela. Mi i dalje fakturišemo svim distributerima isto, a samo se jedan potrošač iz Beograda - 'Beogas' nije izjasnio do kraja prošle godine da želi nastaviti sa tom praksom", naglasio je Bajatović.

  • korisnik

    22.01.2011 11:56
    molimo odgovorne da prestanu da tovare vazduh u gas

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.