Mlekare se žale na kaznu zbog monopola

Holandska Denjub fuds grupa, čije su dve mlekare u Srbiji kažnjene sa tri miliona evra zbog zloupotreba dominantnog položaja, žaliće se međunarodnim institucijama, jer su nezakonito kažnjene, najavili su njihovi pravni zastupnici iz advokatske kancelarije Janković-Popović i Mitić.

Holandska Denjub fuds grupa, čije su dve mlekare u Srbiji kažnjene sa tri miliona evra zbog zloupotreba dominantnog položaja, žaliće se međunarodnim institucijama, jer su nezakonito kažnjene, najavili su njihovi pravni zastupnici iz advokatske kancelarije Janković-Popović i Mitić.

U saopštenju se kaže da su Imlek i Mlekara iz Subotice kažnjene sa tri miliona evra za zloupotrebu dominantnog položaja na osnovu pogrešne analize Komisije za zaštitu konkurencije u Srbiji.

"Zbog svega ovoga Denjub fuds grup će, pored redovnih pravnih sredstava koje ima na raspolaganju u Srbiji, svoja prava, kao stranog investitora zaštiti i pred međunarodnim institucijama o čemu su nadležna državna i međunarodna tela već obaveštena", naveli su advokati te kompanije.

Oni smatraju da nezakonito kažnjavanje njihovog klijenta predstavlja ozbiljno upozorenje za sve strane investitore u Srbiji, jer ukazuje da pravni poredak ne funkcioniše dobro i da nema vladavine prava i pravne sigurnosti.

"Ovakvo protivpravno postupanje Komisije uvodi opasan presedan i stvara bojazan da je u Srbiji moguća neustavna retroaktivna primena zakona", upozorili su pravni zastupnici Denjub fuds grupe.

Komisija za zaštitu konkurencije u Srbiji objavila je u petak da je sa 306 miliona dinara kaznila Imlek i Mlekaru iz Subotice koje posluju u okviru Denjub fud grupe (Danube Food Group), zbog zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu.

  • i sta sad

    31.01.2011 07:24
    sta pije krava
    medjunarodne institucije presudice u korist mlekara
    kazna ide iz budzeta - dakle platili mi koji i inace kupujemo mleko a lovu podele oni koji su ih kaznili i oni koji su kaznjeni

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.