Ministarstvo odbrane: Ketering na proslavi Pokreta socijalista po zakonu

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je Vojna ustanova "Dedinje" bila angažovana za pružanje ugostiteljskih usluga na proslavi 10 godina od osnivanja Pokreta socijalista, 14. jula u Domu omladine, da je "usluga pružena pod komercijalnim uslovima i blagovremeno ugovorena 11. jula".
Ministarstvo odbrane: Ketering na proslavi Pokreta socijalista po zakonu
Foto: Pixabay (ilustracija)
"Potpuno su netačne informacije koje prenose pojedini mediji da se radi o nezakonitom angažovanju pripadnika VU 'Dedinje' i ističemo da je sve urađeno u skladu sa zakonom i propisima, kao i u prethodnih 50 godina koliko ova ustanova posluje", navodi se u saopštenju.
 
Ministarstvo odbrane je dodalo da za takve delatnosti nije potrebna "nikakva posebna dozvola, niti odobrenje, jer je reč o poslovima u okviru osnovne delatnosti VU 'Dedinje' i o jednoj od uobičajenih komercijalnih aktivnosti, keteringa koja je dostupna svim građanima". "Za realizaciju ove usluge angažovan je broj zaposlenih u skladu sa ugostiteljskim normama, na poslovima posluženja, u njihovom redovnom ranom vremenu, za šta ih sleduje redovna zarada u skladu sa zakonskim propisima", navodi se u saopštenju.
 
Kako se dodaje, direktor te ustanove Čedomir Kisić uzjavio je da VU "Dedinje" posluje u skladu sa zakonom i "daleko bolje nego što je bio slučaj u prethodnom periodu" i pozvao predstavnike Vojnog sindikata Srbije da ne nanose štetu poslovanju te ustanove.
 
Pokret socijalista: Plaćen ketering
 
Predsednik Gradskog odbora Pokreta socijalista Beograd Nebojša Petrović izjavio je da su Vojnu ustanovu "Dedinje" angažovali za proslavu godišnjice Pokreta socijalista "u skladu sa zakonom i da su uredno platili usluge keteringa, kao i da će im biti drago da pokažu ugovor i uplaćena sredstva".
 
"Nismo želeli da angažujemo privatnu ustanovu, već smo želeli da angažovanjem VU 'Dedinje' pokažemo, simbolično, da nam je stalo i do vojske i do države", rekao je Petrović.
 
Podsetimo, Vojni sindikat Srbije optužio je ministra odbrane Aleksandra Vulina da je protivzakonito angažovao osoblje Vojne ustanove "Dedinje" za proslavu godišnjice Pokreta socijalista na čijem je čelu i da im za taj angažman ništa nije plaćeno.
  • ST

    18.07.2018 23:43
    Nemojte tako,ta oni brinu o zemlji (ali ne,nikako)...
  • tetKanada

    18.07.2018 23:01
    Ja sam platila ketering. Ne dirajte mog miljenika, srce tetkino ...
  • Veteran

    18.07.2018 22:10
    Docice vreme da i tetkin ide malo u rezervu!!!!!Topli pozdrav mu salju veterani iz 63.pad.br i obecavaju mu vrhunsku zabavu koju ce pamtiti dok je ziv!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija