Plaćanje poreza elektronskim putem

Jedinstveni registar poreskih obveznika koji je predstavljen danas u Poreskoj upravi omogućiće svim poreskim obveznicima da dobiju informacije o stanju na svojim računima, da daju nalog za uplatu i dobiju potvrdu o izmirenim poreskim obavezama.

Jedinstveni registar poreskih obveznika koji je predstavljen danas u Poreskoj upravi omogućiće svim poreskim obveznicima da dobiju informacije o stanju na svojim računima, da daju nalog za uplatu i dobiju potvrdu o izmirenim poreskim obavezama.

"Početkom korišćenja ovog registra svi poreski obveznici će za mesec dana preko kontakt centra poreske uprave moći da dobiju informacije o stanju na svojim poreskim računima. Od 1.juna preko portala poreske uprave biće omogućeno podnošenje PDV prijava za poreske obveznike, elektronska plaćanja, a do kraja godine će biti omogućeno i podnošenje svih poreskih prijava i dobijanje elektronske potvrde o izmirenim obavezama", rekao je Dejan Vidojević, direktor Sektora za razvoj i računarsku podršku Poreske uprave.

"Ovim načinom će privreda uštedeti 600 miliona evra na godišnjem nivou, a građanima će omogućiti da iz svog doma regulišu svoje poreske obaveze umesto da idu na šaltere poreskih uprava", rekao je direktor Poreske uprave Dragutin Radosavljević.

  • 05.02.2011 08:36
    da vidimo
    bilo bi lepo da ovo proradi, da ne bude samo plaćanje nekog programa koji nikada neće proraditi.
  • sale novosadjanin

    04.02.2011 17:17
    nisam ni sumnjao
    da ce ovi talibani na vlasti pronaci svaki moguci nacin da napune svoje dzepove-pardon,mislio sam na budzet.
    kada ce te uraditi nesto za narod?
    predlazem da mi VOJVODJANI prestanemo da uplacujemo drzavni porez i kredite zelenaskim bankama.
    usmerimo NASE pare na otvaranje novih radnih mesta u VOJVODINI i nasim nezaposlenima-nasoj deci.sebi !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.