Odluka o Vukotiću čeka uverenje o državljanstvu

Viši sud u Novom Sadu još nije razmatrao zahtev Crne Gore za izručenje Veselina Vukotića (51) jer nije dobio svu neophodnu dokumentaciju za donošenje odluke o ispunjenosti uslova za njegovu ekstradiciju, izjavila je portparolka suda Svetlana Tomić Jokić.

Viši sud u Novom Sadu još nije razmatrao zahtev Crne Gore za izručenje Veselina Vukotića (51) jer nije dobio svu neophodnu dokumentaciju za donošenje odluke o ispunjenosti uslova za njegovu ekstradiciju, izjavila je portparolka suda Svetlana Tomić Jokić.

Ona je precizirala da je zahtev stigao u sud pre sedam dana, ali da vanpretresno krivično veće suda čeka uverenje o njegovom državljanstvu - crnogorskom, odnosno srpskom. Tek pošto predmet bude kompletiran, sud će doneti prvostepenu odluku, na koju će, ukoliko njom bude nezadovoljan, Vukotić imati pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Novom Sadu, napomenula je Tomić Jokić. Pošto sudska odluka postane pravosnažna, konačnu odluku o zahtevu crnogorskih vlasti za izručenje Vukotića doneće ministarka pravde Srbije Snežana Malović.

Crna Gora zatražila je izručenje Vukotića, radi odsluženja kazne zatvora od 20 godina na koju je u odsustvu osuđen zbog ubistva Duška Boškovića 1997. godine u Prčnju. Tomić Jokić je objasnila da je Viši sud u Novom Sadu odobrio Vukotiću ponavljanje suđenja jer mu je suđeno u odsustvu, ali da glavni pretres još nije zakazan jer se čekaju odluke o njegovom izručenju.

Vukotić je 30. decembra 2010. godine uhapšen u Novom Sadu po interpolovoj poternici Crne Gore, ali mu novosadski Viši sud nije odredio ekstradicioni pritvor, već ponovljeno suđenje čeka na slobodi. Mediji su pisali kako je svojevremeno radio za DB i da se tereti za više ubistava.

  • te-ta

    04.02.2011 23:32
    čekanje
    Ova izjava portparolke liči na onu današnju vest iz Toplane kako su nepoznati zavrnuli ventile...Jednako je iskonstruisana.Sud kao čeka uverenja, a Toplana kao da pronađu NN lica što su pozavrtala ventile.
    Samo neka sud čeka da kompletira svoje nebuloze,a i dotični V.V.će sigurno čekati da ga sa slobode izruče...
  • NOVOSAĐANIN

    04.02.2011 18:06
    Na poziv suda odazvaće se na‚‚KUKOVO LETO‚‚a tada treba strpati u zatvor sudiju koji ga je pustio na SLOBODUuuuuu????
  • vitez b

    04.02.2011 17:55
    vesko je kul
    Kako se neko imenuje kriminalcem iskljucivo je odgovorna drzava.Takodje je nadlezna za heroje.Nije nemoguce da jedna licnost dobije oba svojstva,Apis,Draza,...,pa i dragi Vesko.Novi Sad ima siroko srce njemu hvala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.