SNS: Vanredni izbori ili ulični protesti

Prema procenama policije, mitingu Srpske napredne stranke u Beogradu danas je prisustvovalo oko od 55 hiljada građana, a prema oceni organizatora skoro duplo više. Miting je završen oko pola dva uz apel okupljenima da ne ruše Beograd.

Prema procenama policije, mitingu Srpske napredne stranke u Beogradu danas je prisustvovalo oko od 55 hiljada građana, a prema oceni organizatora skoro duplo više. Miting je završen oko pola dva uz apel okupljenima da ne ruše Beograd.

- Ima nas toliko da nam niko ništa ne može - rekao je predsednik SNS-a Tomislav Nikolić i obećao da će ih, ako vlast ne uvaži zahteve s mitinga, čekati kroz dva meseca na istom mestu. "Zateći ćete me u aprilu na ovom asfaltu kako sedim na stiroporu, a vi ako hoćete priključite se", dodao je.

Zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić je okupljenima poručio da na današnjem mitingu "nije SNS već Srbija" i da je cilj skupa raspisivanje vanrednih izbora. Vučić je rekao da će ta stranka, ako taj zahtev ne bude ispunjen za dva meseca, pozvati građane da se ponovo okupe i ne napuštaju ulice dok vlast ne ode.

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić govor je započeo kritikom vremenske prognoze i meteorologa koji su za danas najavili minus oosam stepeni. "Srbija hoće novog vođu - Tomislava Nikolića", rekao je Ilić. On je poručio Borisu Tadiću da se "ne igra sa Srbijom" i "da je narod došao da ga opomene". "Nećemo Tunis, Kairo i Egipat, već demokratsku Srbiju. Vi ne znate da vladate, niko u Srbiji nije zadovoljan, osim vas", rekao je Ilić.

Članica Glavnog odbora Pokreta snaga Srbije Milanka Karić je kazala da građani Srbije hoće svođenje računa, jer je Srbija najsiromašnija zemlja u Evropi, u kojoj se, kako je rekla, umire od gladi.

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin je poručio da građani traže hleb, nadu i pravdu. On je rekao da je građanima dosta "Mrkonjićević izmišljotina, Dinkićevih laži".

Skup je protekao bez incidenata, a na ulicama Beograda danas je bilo 8.000 policajaca, raspoređenih na više lokacija.

Prethodno je policija kod "Terazijske česme" privela grupu od oko dvadesetak mladića, koji su pevali navijačke pesme u vreme održavanja mitinga. Grupu mladića u centru Beograda policija je prvo okružila, dok nije došao policijski automobil, nakon čega ih je legitimisala i sve privela.

  • sosa

    06.02.2011 19:34
    @ Sale novosadjanin
    E, beš mi sve, ako ovaj put ne buem glasala za onog malog Pastora, Balint se zove valjda...Još ću proveriti koja je stranka, a u pravu si za ostale...
  • gerilac

    06.02.2011 16:17
    sam se predstavio
    Evo, ovaj radikal u naprednjačkoj koži kaže da je nekom frka. Izvređa, nagrdi, pozatvara, sve u par rečenica...E, to oni ne mogu da shvate, da ljudi ne žele takve divljake i siledžije...To je trenutnoj vladi najbolji garant opstanka. Takva alternativa...
  • 06.02.2011 15:48
    Frka?
    Sta je zutaci? Zute gace,a? Mozda nije puno tih koji su bili na mitingu, ali ne samo da je puno nas koji smo za smenu vlade, vec smo svi za to, osim, naravno, onih koji bi da kradu i dalje s pozicije vlasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.