Studenti beogradskog Mašinskog fakulteta najbolji u trci brodova

Tim studenata Mašinskog fakulteta u Beogradu osvojio je prvo mesto u trci brodova za prevoz teškog tereta i četvrto mesto u nadmetanju plovila za prevoz lakog tereta na međunarodnom takmičenju Hydrocontest 2018 u Francuskoj.
To takmičenje okuplja studente brodogradnje iz celog sveta, sa ciljem istraživanja i promocije energetske efikasnosti plovila, a ove godine je učestvovalo 40 studentskih timova sa vodećih svetskih univerziteta.
 
Studenti imaju zadatak da samostalno isprojektuju i izrade jedno ili dva plovila sa kojima se nadmeću protiv plovila drugih timova u tri trke: prevoz teškog tereta (200 kg na 400 m), prevoz lakog tereta (20 kg na 600 m) i trci izdržljivosti.
 
Svi učesnici od organizatora dobijaju elektromotor snage 1200W, a koje će plovilo biti najefikasnije zavisi isključivo od znanja i veština studenata da isprojektuju i naprave brod sa najboljim hidrodinamičkim karakteristikama.
 
Tim Mašinskog fakulteta činilo je petnaestoro budučih inženjera: Matija Vasilev, Igor Đordević, Božidar Dulić, Nemanja Šurbatović, Milica Stojanović, Marko Veg, Luka Gradinac, Aleksa Kovinić, Anđela Orlović, Filip Lakić, Đorde Branković, Aleksandar Subić, Saša Stjepanović, Petar Karadžić, Andelka Leštanin i Stefan Zečević.
 
Studenti Mašinskog fakulteta su prošle godine prvi put učestvovali na Hidrokontest takmičenju, kada su osvojili drugo mesto u trci prevoza lakog tereta i treće mesto u trci prevoza teškog tereta.
  • mrva

    12.09.2018 19:18
    Najviše smisla ima da ovu vest proslavlja neka kompanija koja se bavi brodogradnjom u inostranstvu. Za našu "državu" ovi uspesi su od značaja koliko i osvajanje Mont Everesta od strane tima planinara iz Pakistana. Svaka čast studentima, želim im da se po završetku studija zaposle u struci, jasno ne ovde. Ovde su svi brodovi odavno potopljeni

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.