Večeras kazaljke pomeramo jedan sat unazad

Letnje računanje vremena završava se sutra, 28. oktobra, u tri sata ujutro pomeranjem časovnika za jedan sat unazad, saopštila je Direkcija za mere i dragocene metale.
Večeras kazaljke pomeramo jedan sat unazad
Foto: Pixabay
To znači da časovnike sa tri treba vratiti na dva sata.
 
Inače, ovo bi moglo biti jedno od poslednjih pomeranja časovnika, jer je Evropska komisija 12. septembra predložila da se takvo polugodišnje pomeranje sata ukine i taj predlog treba da izglasaju Evropski parlament i Savet Evrope. To će važiti i za Srbiju, ukoliko Narodna skupština usvoji Zakon o računanju vremena koji je krajem avgusta predložila Vlada.
 
Prema predlogu EK, svaka članica EU bi do aprila 2019. godine trebalo da odluči da li će ostati u zimskom ili letnjem režimu računanju vremena. Tako će poslednje obavezno pomeranje sata na letnje računanje biti u nedelju 31. marta 2019. godine, a članice koje žele da se vrate na zimsko računanje vremena poslednji put će časovnike pomerati u nedelju 27. oktobra 2019.
 
Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o računanju vremena zbog potrebe da se obezbedi jedinstveno računanje vremena u Srbiji usklađeno sa vremenom koje koriste evropske zemlje.
 
Od 4,6 miliona Evropljana iz 28 zemalja članica EU, čak 84 odsto podržava ukidanje pomeranja kazaljki, pokazalo je istraživanje EK.
  • mrvica

    27.10.2018 21:27
    no doubt
    Kratko i jasno:
    ZIMSKO, jer je prirodnije bioritmu choveka.
  • neko iz mase

    27.10.2018 17:15
    Apsolutno zimsko
    Da kada u avgustu sunce zađe u 18h, na miru mogu gledati Farmu i Parove.
  • -J-

    27.10.2018 14:52
    @Milan
    Jeste, ali to znači da će nam leti svitati u 03h!
    Apsolutno je bolje letnje. To što sviće u 08h zimi i nije neki problem jer se za 15 minuta razdani.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.