Ranki Tomić pet godina zatvora za ratni zločin

Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu osudilo je na pet godina zatvora Ranku Tomić za ratni zločin 1992. godine u mestu Radić, kod Bosanske Krupe, jer je zlostavljala 18-godišnju bolničarku Armije BiH Karmen Kamenčić.
Ranki Tomić pet godina zatvora za ratni zločin
Foto: Pixabay
Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo za ratne zločine i osuđena imaju pravo žalbe Apelacionom sudu.
 
Predmet protiv Tomićeve beogradski sud je preuzeo od Kantonalnog suda u Bihaću, a Tužilaštvo za ratne zločine Srbije podiglo je optužnicu 26. maja 2016. godine i preciziralo je 16. novembra 2018. godine.
 
Tomić je navodno bila starešina Fronta žena Petrovac, a tereti se da je mučila, nečovečno postupala i učestvovala u zločinu nad Kamenčićevom koja je ubijena hicem iz pištolja maloletnog meštanina.
 
Ovaj predmet je poznat kao slučaj "Bosanska Krupa". Za ovaj zločin u BiH su ranije osuđene na po četiri godine zatvora Bora Kuburić i Radmila Banjac.
 
"Politika" je prenela da je Kamenčić bila naterana da se skine nasred sela u prisustvu meštana, dok su je optužene tukle, terale da gola puzi i da sama sebi iskopa grobnicu. U nju je pucao maloletni meštanin, dok je ležala povređena u iskopanom grobu.
  • mast

    26.11.2018 17:11
    Cim sam video da je pet godina, znao sam da je u pitanju ubistvo.
  • Novosadjan

    26.11.2018 16:24
    Hoce li je posle za predavaca u nekoj skoli
  • VP

    26.11.2018 15:52
    Ucesnik sam ratova tog doba,. Ni na sta slicnio ne naidjoh! Strasno. A bio sam Vojni policajac i na brdu uvidjaja. Ali ovo...
    Alo ljudi! Ona je mucila zarobljenu osobu! Moze ona i ko god je podrzava ili brani, da se poziva na sta hoce, pa i na srpstvo, ali ona je bolesnik i ubica. I tu je je kraj cele price, a takvima nije mesto medju ljudima.
    Licno, jako mi smeta da se neko ovakav svrstava u narod kome pripadam i time i moja obraz i cast dovodi u pitanje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija