Pokušaj krađe iz trafostanice

Nepoznate osobe upale su danas u trafostanicu pod visokim naponom u Futogu i pokušale da ukradu elektroenergetsku opremu, saopštila je "Elektrovojvodina".

Nepoznate osobe upale su danas u trafostanicu pod visokim naponom u Futogu i pokušale da ukradu elektroenergetsku opremu, saopštila je "Elektrovojvodina".

Kako se navodi, time je ugrožena bezbednost svih građana koji su bili u blizini tog objekta, ali i snabdevanje strujom više mesta oko Novog Sada. Ta trafostanica električnom energijom snabdeva stanovnike Futoga, Veternika, Rumenke, Kisača, Begeča i Bačkog Petrovca.

"Zahvaljujući brzoj reakciji nadležnih, ovoga puta nije bilo ozbiljnijih posledica ni po objekat Elektrodistribucije Novi Sad, ni po kontinuirano snabdevanje potrošača električnom energijom", navodi se u saopštenju.

  • Vedran

    02.03.2011 14:15
    @Milojko
    Boli njih briga za tako nešto, naročito za otvorene šahtove. Dok god njihova djeca ne upadnu u taj šaht nije ih briga, a pošto oni i ne hodaju nego se vozaju autima neće ni upasti.
  • milojko

    02.03.2011 10:07
    Dokle?
    Ovakve stvari treba nazvati pravim imenom,tako i osuđivati!Ovo je,gospodo policajci i sudije terorizam.Ugrožavanje života,velike štete koje utiču na normalno funkcionisanje ljudi:upadi u trafo-stanice,krađa poklopaca šahtova(da li čekate da neko dete upadne u otvoren šaht?)uništavanje dečjih igrališta itd.sve je to terorizam!
  • B

    01.03.2011 18:17
    Jedino rešenje - zabraniti otkup
    Jedino rešenje za ovo je zabraniti otkup bakra, aluminijuma i drugih materijala koji postoje u trafo stanicama, kablovima i sl.
    Znam da to nije u skladu sa direktivama EU, ali će štete od neke sledeće krađe biti nesagledive.
    Ovo je problem i drugde; npr. u Engleskoj se kradu saobraćajni znaci (bilo na BBC-ju).
    Policijski provokatori treba da proveravaju vlasnike otpada, da im nude bakar i slično i da ih odmah hapse ako ovi prihvate da to otkupe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.