Traže rešenje za Radio Sombor

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) zahtevaju od nadležnih na svim nivoima vlasti da prekinu višegodišnju agoniju Radio Sombora, koji je donedavno emitovao program na četiri jezika.
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) zahtevaju od nadležnih na svim nivoima vlasti da prekinu višegodišnju agoniju Radio Sombora, koji je donedavno emitovao program na četiri jezika.

"Zahtevamo od Ministarstva kulture Srbije, pokrajinske vlasti i somborskih gradskih otaca da javno saopšte šta su u prethodnom periodu učinili da pomognu opstanak Radio Sombora i da li imaju ikakav plan šta će biti s njim u bliskoj budućnosti", navodi se u današnjem saopštenju te dve strukovne organizacije. NUNS i NDNV traže od nadležnih da saopšte i šta će se desiti s drugim medijima kojima je poništena privatizacija (ima ih ukupno 18) i kojima upravlja zastupnik državnog kapitala.

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) protestuje povodom nesposobnosti države da se uhvati u koštac sa problemima u medijskom sektoru i daljeg odlaganja rada na usvajanju Medijske strategije. ANEM ukazuje da je agonija Radio Sombora još jedna potvrda odsustva bilo kakvog koncepta i plana delovanja države u medijskom sektoru.

Radio Somboru je 25. februara isključena električna energija, a problemi tog glasila s regionalnom frekvencijom traju već duže vreme. Radio je privatizovan 2007. godine bez ikakvih kriterijuma, ali je kupoprodajni ugovor ubrzo poništen. Od tada pa do danas taj medij se nalazi u finansijskom i pravnom vakumu, a zaposleni već godinu dana ne primaju plate. Akcije su prvo vraćene u Akcijski fond, a od prošle godine akcijama raspolaže Agencija za privatizaciju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.