PIO fond daje poslove bez tendera

Fond penziono-invalidskog osiguranja (PIO) godišnje plaća milion evra za usluge mikrofilmovanja, ali bez tendera, a samo u decembru je za obradu penzijskih predmeta plaćeno 850.000 evra, pišu Večernje novosti.

Fond penziono-invalidskog osiguranja (PIO) godišnje plaća milion evra za usluge mikrofilmovanja, ali bez tendera, a samo u decembru je za obradu penzijskih predmeta plaćeno 850.000 evra, pišu Večernje novosti.

Prebacivanje dokumentacije u elektronski oblik Fond PIO obavlja duže od decenije, a za sve to vreme je, bez raspisanog tendera, angažovano preduzeće MFC Mikrokomerc. Direktor Fonda PIO zadužen za poslove javnih nabavki Branimir Alinčić je u pauzi između dva mandata radio u MFC Mikrokomercu.

Po odlasku, uz otpremninu, iz Fonda PIO, Alinčić se zaposlio u MFC Mikrokomercu. U Fond PIO se vratio na mesto direktora opštih i pravnih poslova, zadužen upravo za javne nabavke.

U MFC Mikrokomercu ne negiraju da je Alinčić kod njih radio kao pravnik od 2006. do 2008. godine. Novosti u Fondu PIO nisu dobile odgovor na pitanje kako je moguće da se tako vredan posao godinama sklapa bez tendera.

  • jova limanac

    03.03.2011 08:29
    Ma presipaju iz supljeg u prazno samo da bi kao nesto radili pa da imaju kao neko pokrice za pare koje nam otimaju svaki mesec u vidu doprinosa. Mislim, kako Zapadnjaku objasniti da meni PIO trazi odstampanu potvrdu iz Poreske Uprave da su mi placeni doprinosi, na koju cekam dve nedelje, a taj isti podatak se moze dobiti sa par klikova misem sa sajta tog istog PIO. Znaci, imaju oni vec sve informacije koje im trebaju da mi naprave knjizicu, ali da bi opravdali glomazan cinovnicki aparat i tolike rashode izmisljaju procedure da je neki dokumenat kao obavezan. A ja posle treba da pravdam kolegama u inostranstvu vreme koje sam proveo obijajuci saltere i popunjavajuci formulare...
  • Pera

    02.03.2011 20:32
    Dr Petrovic
    I uknjizba nekretnina bi se mogla(i morala) odraditi u roku od mesec dana posle kupovine-ali... kako bi nasa administracija punila dzepove radeci to na crno posle 5 god. cekanja? Hteli mi to ili ne, ali nasa administracija je spremna da nam isisa i zadnju kap krvi, bez milosti. Mada ce se pojedinci u neverici nasmejati, ali tvrdim da smo bogata zemlja koju sistematski unistava 500.000 cinovnika koji ne znaju za dosta i koji su jos kod Tita navikli da ne odgovaraju za svoja dela.Oni su nam duboko pod kozom i kao termiti grizu i unistavaju u njihovoj mikro-klimi.A znaju oni zasigurno da bi to studenti odradili za 6 meseci.
  • Dr Petrović

    02.03.2011 15:32
    Mikrofilmovanje? XXI Vek?
    Šta rade? Mikrofilmuju, odštampaju pa skeniraju, pa presnime na 5,25 disketu i onda zaklemuju za fotokopiju u 2 primerka i odlažu na tavan?

    Pa kako se usuđuju da lažu i da vređaju svesnu narodnu inteligenciju ?

    4 skenera, 4 studenta i za 6 meseci gotov posao. Oni to rade 10 godina. Pa ovce bi to bolje organizovale.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija