Višak mleka na tržištu

Srbija je od Nove godine do sada izvezla čak 2,4 miliona litara mleka, što znači da mleka ima više nego dovoljno, izjavio je danas ministar poljoprivrede Saša Dragin.

Srbija je od Nove godine do sada izvezla čak 2,4 miliona litara mleka, što znači da mleka ima više nego dovoljno, izjavio je danas ministar poljoprivrede Saša Dragin.

On je kazao da se, nakon višemesečnih problema u snabdevanju domaćeg tržišta mlekom, sada "postavlja drugi apsurdni problem" - da na rafovima u prodavnicama ostaje neprodato mleko.

"Čak se ni ne proda sve mleko pre nego što mu istekne rok trajanja i to je inspekciji trenutno najveći problem", kazao je Dragin.

  • E.T

    02.03.2011 20:18
    Gospodin Dragin ocigledno nije svestan da se mleko sve manje kupuje zbog prevelike cene.Tako visoke cene se u Evropi namecu na duvan-kako bi se smanjila njegova potrosnja! U Italiji se litra dugotrajnog mlekka sa 3%ml. masti moze kupiti za 55dinara. Sa minimalnim dohotkom Nemac moze da kupi oko 2000litara mleka, dok se u Srbiji sa minimalcem moze kupiti stotinak litara!Kad Elektrovojvodina presece struju svojim duznicima, hoce li i nju izvoziti, pod izgovorom da nam eto ne treba! Zalosno je konstatovati da se struja sme seci ljudima u po zime. To se u Evropi ne dozvoljava jer je van pameti ostaviti ljude da se smrzavaju. Samo da Elektrovojvodina izgubi monopol, laknuce nam, a mleko nek stave na 33 dinara pa cemo ga piti.
  • Simo Dubajic

    02.03.2011 14:47
    Treba vas pohapsiti!
    To znaci da ste pravili laznu nestasicu u Srbiji da bi poskupeli mleko i mlecne proizvode i strpali tako stecenu dobit u dzepove, sram vas bilo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.