Naprednjaci ubedljivo ispred demokrata

Srpska napredna stranka vodi u odnosu na Demokratsku stranku za 12 procentnih poena, pokazuje istraživanje javnog mnjenja koje je u februaru sprovela jedna od najpoznatijih srpskih agencija.
Srpska napredna stranka vodi u odnosu na Demokratsku stranku za 12 procentnih poena, pokazuje istraživanje javnog mnjenja koje je u februaru sprovela jedna od najpoznatijih srpskih agencija. Na pitanje "za koga biste glasali ukoliko bi se parlamentarni izbori održali sada", 36 odsto građana odgovorilo je da bi svoj glas dali naprednjacima, a 24 odsto demokratama, piše "Danas".

Na trećem mestu je LDP s podrškom od 8,5 odsto, sledi SRS sa osam procenata, zatim koalicija SPS-PUPS sa sedam, DSS - šest, Nova Srbija - 3,2 i G17 plus, odnosno Ujedinjei regioni Srbije, za koje bi glasalo 2,2 odsto ispitanika. Sve ostale partije su u istraživanju "nevidljive", s potpuno zanemarljivom podrškom birača.

Brojke opominju da SNS i Nova Srbija skupa imaju čak za 15 procentnih poena veću podršku građana nego DS. Sve članice vladajuće koalicije, uključujući "nevidljive“, zajedno ne prelaze 35 odsto. Stranke vlasti bi samo sa LDP bile jače od saveza Tomislava Nikolića i Velimira Ilića, ali u slučaju da oni postignu dogovor s DSS ili SRS, aktuelna opozicija preuzela bi vladu. Ono što rezultati ovog istraživanja pokazuju jeste i da bi DS i naprednjaci s najmanje napora mogli da formiraju "veliku koaliciju“.
  • Živko

    10.03.2011 14:44
    nijedan od ponuđenih odgovora
    Šteta što ovu opciju nisu imali u anketi. Nadam se da ćemo je imati na narednim izborima. Pozdrav svima.
  • Andro

    10.03.2011 07:56
    ??
    A gde smo tu mi?
  • Ja

    10.03.2011 07:02
    Tačno je da DS odavno ne liči na sebe,od dana kada je ubijen Zoran Đinđić. Smetao je svima, pa čak i svojima. Sa njim je nestala izvesnost, doslednost i jasnoća,zatvoren je put koji nam je on pokazao svojim jasnim viđenjem i hrabrošću da sam ide njime. Bilo je lako verovati mu i slediti ga ,jer je išao napred, išao je prvi,tako da je svima ostalima trasirao siguran put. Zato je i bio opasan za lažne rodoljube,koji su uvek narod gurali ispred sebe u neizvesnost ,držali ga u strahu i bedi i tako lakše manipulisali(vladali). Zoran je bio drugačiji od svih do tada, nosio je viziju slobode i istinske demokratije,želeo je da stvori Srbiju u kojoj žive svesni i hrabri ljudi i u kojoj se vrednuje individualnost i hrabrost, kakav je i sam bio. Ovo društvo još nije spremno za tako nešto i ne čudi me ako nas kukavice i nepismeni ponovo vrate u živo blato devedesetih.Trenutno ne vidim nikoga ko bi nas mogao spasti .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija