I daktilografkinja Suda pomagala u prevari

Pripadniku Sudske straže novosadske Palate pravde Stevanu J. (1964) iz Tovariševa određen je osmodnevni pritvor, nakon višesatnog saslušanja.

Pripadniku Sudske straže novosadske Palate pravde Stevanu J. (1964) iz Tovariševa određen je osmodnevni pritvor, nakon višesatnog saslušanja. Kako je potvrdila Policijska uprava u Novom Sadu, on se sumnjiči za poseban slučaj falsifikovanja isprave i pokušaj prevare.

Osim Stevana J., dežurni istražni sudija Tatjana Žarković je preksinoć saslušala i A. P., koja je, po nezvaničnim saznanjima, daktilografkinja u novosadskom sudu, a osumnjičena je za pomaganje u falsifikovanju. Ona je pre saslušanja kod istražnog sudije bila i na informativnom razgovoru u policiji, zbog sumnje da je Stevanu J. pomagala da falsifikuje izjave o navodnoj torturi u Srbiji zainteresovanima za dobijanje azila u nekoj od država članica Evropske unije, piše Dnevnik.

Po navodima krivične prijave, Stevan J. je lažne dokumente overavao pečatom suda i potpisivao imenima aktivnih sudija Osnovnog suda u Novom Sadu, ali je to, po svemu sudeći, radio dosta traljavo jer je nasumično birao uglavnom istražne sudije koji, po zakonu, ne mogu donositi odluke koje su im lažnim izjavama o torturi pripisivane.
A. P. je puštena nakon saslušanja i nije joj određen pritvor.
Stevan J. je uhapšen u ponedeljak po podne, u trenutku kada je, obučen u svoju službenu uniformu sudskog stražara, u automobilu parkiranom u Mičurinovoj ulici, navodno, falsifikovanu izjavu o torturi nameravao da proda tridesetogodišnjem muškarcu čiji identitet nije saopšten.

  • :))

    11.03.2011 11:55
    Zanimljivo!!
    Ovo već postaje interesantno. Obzirom da svi znamo kako se dolazi u državne firme, nije ni čudno da su nam službenici korumpirani. Zamislite vi koliko je plaćeno da se dođe na mesto daktilografa...pa sad se mora malo zaraditi sa strane da se taj novac povrati :D
  • 11.03.2011 03:50
    "...po svemu sudeci radio dosta traljavo..."
    naravno,a imao je vremena i to dosta da zavesi od nekih brzinskih fakulteta i tada bi znao kako se to radi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.